inuheat - Aktivt Uppvärmda Kläder

Diarienummer 2014-00462
Koordinator Inuheat Group AB
Bidrag från Vinnova 1 597 000 kronor
Projektets löptid april 2014 - maj 2015
Status Avslutat

Syfte och mål

Inuheat har utvecklat ett värmesystem som olika klädföretag kan designa in i sina kläder, i strumpor, handskar, undertröjor mm. Det är ett komplett ekosystem för uppvärmning av klädesplagg och består av alla delar som behövs för att olika klädtillverkare enkelt ska komma igång mikroprocessorkontrollerade batteripack, fästanordningar för kläder, flexibla mjuka värmeelement tillsammans med smartphone-appar för fjärrkontroll.

Resultat och förväntade effekter

En förserie på 200 enheter togs fram för tester under vintern och vi förbereder nu för en nollserie på 5000 enheter med första leveransen i september. Inuheat har nu tecknat 3 års avtal med med kunder i Europa och Nord Amerika. Avtalen omfattar totalt 300.000 enheter. Inuheat kommer baserat på dessa avtal omsätta 60Mkr år 4. Under 2015 används värmesystemet i sex olika typer av strumpor. Redan till vintern 2016 kommer vi ha breddat plattformen till att även omfatta underkläder, handskar och mössor.

Upplägg och genomförande

Projektet genomförs tillsammans med Chalmers CIT, CTK, Swerea IVF samt svensk elektronikutveckling och produktionskompetens. Detta har visat sig väldigt viktigt då utmaningarna har varit stora. Projektet har varit forskningsintensivt och krävt betydande resurser för att säkerställa de kvalitetskrav vi har på systemet. Närheten till våra svenska partners har varit direkt avgörande.

Externa länkar

Företagets hemsida.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.