Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovationspark Norr

Diarienummer
Koordinator REGIONFÖRBUNDET VÄSTERBOTTENS LÄN
Bidrag från Vinnova 1 000 000 kronor
Projektets löptid december 2016 - december 2017
Status Avslutat

Syfte och mål

Projektet förnyar Innovationsloopens utveckling som medborgarinvolverande samskapande kraft i nära samarbete med Sliperiet, Umeå Universitet med en ny typ av öppet demonstrator-/prototyp- /utvecklingslaboratorium. Projektet genomfördes enligt projektplan med initiala kontakter som resulterade i tre pilotförsök med ett mobilt makerspace inkluderade ett fablab och förverkstäder enligt Innovationsloopens processmodell. En sammanfattande och designinriktad workshop genomfördes resultatet var olika möjliga förstärkningar av den grundläggande arbetsmodellen.

Resultat och förväntade effekter

Pilotförsöken i de tre pilotkommunerna Norsjö, Vilhelmina och Storuman lockade totalt ca 300 personer med en majoritet av ungdomar men även företagare offentliganställda och pensionärer deltog. I den avslutande workshopen som omfattade deltagare från alla pilotkommuner deltog 30 personer. I resultaten betonades behov av en ny typ av kompetensförsörning med förmåga att förbereda deltagarna för den digitala transformation som nu sker inom alla samhällssektorer. Speciellt betonades Innovationspark Norrs betydelse för att vitalisera kvalitén i glesbygdens skolundervisning

Upplägg och genomförande

Initierande möten i olika glesbygdskommuner samt Pilotförsök i tre kommuner och en sammanfattande designinriktad workshop med ett mobilt makerspace inkluderade ett fablab och förverkstäder enligt Innovationsloopens processmodell. Pilotförsök och sammanfattande workshop visar på behov av en ny typ av kompetensförsörning med förmåga att förbereda deltagarna för den digitala transformation som nu sker inom alla samhällssektorer. Speciellt betonades Innovationspark Norrs betydelse för att vitalisera kvaliten i glesbygdens skolundervisning.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2016-05371

Statistik för sidan