Innovation och marknadförutsättningar säkerhetsgaller FerraPod

Diarienummer 2017-04364
Koordinator STOCKHOLMS VERKSTADSAKTIEBOLAG
Bidrag från Vinnova 459 000 kronor
Projektets löptid november 2017 - oktober 2018
Status Beslutat
Utlysning Innovationsprojekt i företag 2017
Ansökningsomgång Innovationsprojekt i företag - hösten 2017

Syfte och mål

Vi kommer att utveckla en säkerhetsdörr som klarar RC4 klassificering, för att kunna erbjuda våra kunder ett komplett säkerhetsklassat och flexibelt skalskydd, FerraPod, som är unikt tack vare sina egenskaper: o Säkerhetsklassad RC4 enligt SS EN 1627 o Flexibelt modulsystem o Monteras utan heta arbeten påverkar inte driften o Obefintlig påverkan på luftflödet o Demonterbart och återuppbyggningsbart FerraPod - Utvecklar innovativa gallersystem för en säkrare värld

Förväntade effekter och resultat

Bolaget siktar på att bli en viktig aktör på världsmarknaden när det gäller fysiska säkerhetssystem. Företaget kommer i framtiden att arbeta sätta nya standarder inom branschen och siktar på att hela tillverkningsprocessen garanterar högsta kvalitet. Konstruktionerna är inte bara de starkaste och mest hållbara i branschen, utan bygger dessutom på ett unikt och helt flexibelt och modulärt system. Utvecklingen av säkerhetsdörr med RC4 klass, kommer vara en av grundplåtarna i vår produktportfölj och ge oss möjlighet att snabbt växa på marknaden.

Planerat upplägg och genomförande

Utveckla konstruktion av dörr-prototyp och lås, gångjärn mm. Via samarbeten med konsulter och underleverantörer inhämtar vi kompetens inom materialforskning, tekniskt kunnande och konstruktionsritning. Konstruktion och utveckling av prototyper i olika bredder och storlekar sker i bolagets verkstadslokaler under december till mars.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.