Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovation och marknadförutsättningar säkerhetsgaller FerraPod

Diarienummer
Koordinator STOCKHOLMS VERKSTADSAKTIEBOLAG
Bidrag från Vinnova 459 000 kronor
Projektets löptid november 2017 - oktober 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovationsprojekt i företag 2017

Syfte och mål

Vi har framgångsrikt utvecklat en säkerhetsdörr med SS EN 1627-RC4 klassificering för att kunna erbjuda våra kunder ett komplett säkerhetsklassat och flexibelt skalskydd, FerraPod, som är unikt tack vare sina egenskaper: o Flexibelt modulsystem o Monteras utan heta arbeten påverkar inte driften o Obefintlig påverkan på luftflödet Vi genomförde ett test på RISE´s anläggning i Borås 23/8. Vi tar nu steget vidare mot produktion och har redan erbjudit dörren till en handfull kunder som en del i större upphandlingar. FerraPod - Utvecklar innovativa gallersystem för en säkrare värld

Resultat och förväntade effekter

Målet för projektet var att utveckla en unik gallerdörr med RC4 säkerhetsklassificering, för att kunna erbjuda våra kunder ett komplett säkerhetsklassat och flexibelt skalskydd, väggar, tak och dörr, FerraPod, Vi genomförde ett framgångsrikt test på RISE´s anläggning i augusti, och vår dörr är säkerhetsklassad RC4 enligt SS EN 1627. Dörren bygger på FerraPods patenterade design är godkänd i storlekar från 80 x 210cm till 1500 x 2500cm.

Upplägg och genomförande

Vi har utvecklat konstruktion av dörr-prototyp och efter analys köpt på marknaden befintliga lås och gångjärn. Via samarbeten med konsulter och underleverantörer inhämtade vi kompetens inom tekniskt kunnande och konstruktionsritning. Konstruktion och utveckling av prototyper i olika bredder och storlekar gjordes i bolagets verkstadslokaler. Vårt mål att test och certifiering hos RISE skall vara ske i maj, detta fördröjdes till augusti då det sen genomfördes framgångsrikt. Den största utmaningen har varit att få samarbetet med externa partners fungera tidseffektivt.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 14 november 2017

Diarienummer 2017-04364

Statistik för sidan