Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Health 2.0 Santa Clara

Diarienummer
Koordinator LEARNING 2 SLEEP L2S AB
Bidrag från Vinnova 25 000 kronor
Projektets löptid september 2016 - november 2016
Status Avslutat

Syfte och mål

Learning to Sleep behandlar och förebygger sömnproblem genom evidensbaserade digitala produkter. Företaget har funnits på den svenska marknaden i 5 år, men står nu inför en internationell lansering. Genom ett deltagande i den Nordiska delegationen vid Health 2.0 i Santa Clara och i tillhörande program påbörjas denna lansering. Deltagandet har resulterat i en lansering av företagets första konsumentprodukt på den amerikanska marknaden samt etablerandet av ett kontor i Silicon Valley.

Resultat och förväntade effekter

Deltagandet i projektet ledde till följande resultat: - Lansering av produkten Sleep på den amerikanska marknaden - Kontakter med amerikanska riskkapital bolag - Etablerat kontor på amerikanska västkusten Utöver detta har även andra typer av partnerskap skapats bl a med andra aktörer inom området digital hälsa.

Upplägg och genomförande

Under projektet har företaget: - deltagit i den nordiska paviljongen på konferensen - deltagit i pitch aktiviteter på konferensen - varit aktivt på web seminarier före och efter konferensen - deltagit i nätverksaktiviteter i Silicon Valley - genomfört gemensamma möten och besök LTS blev också uttaget att vara med och pitcha på Microsoft Reactor i San Fransisco som en effekt av pitchen på Health 2.0

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2016-04555

Statistik för sidan