Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Vi vill göra vår webbplats bättre för dig. Vi skulle därför uppskatta om du tog 1-2 minuter att svara på några frågor. Tyck till om Vinnovas webbplats

Health 2.0 Santa Clara

Diarienummer
Koordinator LEARNING 2 SLEEP L2S AB
Bidrag från Vinnova 25 000 kronor
Projektets löptid september 2016 - november 2016
Status Avslutat

Syfte och mål

Learning to Sleep behandlar och förebygger sömnproblem genom evidensbaserade digitala produkter. Företaget har funnits på den svenska marknaden i 5 år, men står nu inför en internationell lansering. Genom ett deltagande i den Nordiska delegationen vid Health 2.0 i Santa Clara och i tillhörande program påbörjas denna lansering. Deltagandet har resulterat i en lansering av företagets första konsumentprodukt på den amerikanska marknaden samt etablerandet av ett kontor i Silicon Valley.

Resultat och förväntade effekter

Deltagandet i projektet ledde till följande resultat: - Lansering av produkten Sleep på den amerikanska marknaden - Kontakter med amerikanska riskkapital bolag - Etablerat kontor på amerikanska västkusten Utöver detta har även andra typer av partnerskap skapats bl a med andra aktörer inom området digital hälsa.

Upplägg och genomförande

Under projektet har företaget: - deltagit i den nordiska paviljongen på konferensen - deltagit i pitch aktiviteter på konferensen - varit aktivt på web seminarier före och efter konferensen - deltagit i nätverksaktiviteter i Silicon Valley - genomfört gemensamma möten och besök LTS blev också uttaget att vara med och pitcha på Microsoft Reactor i San Fransisco som en effekt av pitchen på Health 2.0

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2016-04555

Statistik för sidan