arifiQ Development

Diarienummer
Koordinator PEAK REGION AB - Mid Sweden Science Park AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid maj 2016 - december 2016
Status Avslutat

Syfte och mål

Projektet har uppnått målet att lägga grunden för global expansion genom att verifiera marknad, ta fram affärsmodeller och försäljningsstrategier som ger bäring mot framtiden. Projektet har över förväntan fått tillgång till en av USA´s främsta professor och universitet inom branschen, vilket skapar legitimitet för forskningsresultaten. Bolaget har hittat vägar att på ett effektivt sätt kunna växa snabbt på en global marknad. Att få ett starkt licensavtal att utgå ifrån är en viktig pusselbit för en säker och förtroendeingivande juridisk process med berörda partners.

Resultat och förväntade effekter

Projektet har resulterat i många fler värdefulla kontakter än väntat med globala aktörer. Kontakterna har varit på väldigt hög managementnivå och genomförts med stort intresse från motparten. Dessa kontakter kommer att leda vidare till bolagets strategi att snabbt nå ut till många genom att fungera som en inbäddad White Label-lösning och leda till att arifiQ teknik används av vartannat tryckeri i USA och Europa inom 10 år. Forskningsrapporten kommer att publiceras i välkända branschforum i USA och få stor och betydelsefull spridning, på grund av dess sprängstoff och kända professor.

Upplägg och genomförande

Projektet har genomförts effektivt i samarbete med olika expertertkompetenser. En PR byrå baserad i Orlando, Florida, inriktar sig på den grafiska branschen har stöttat i marknads- och försäljningsstrategi. En branschguru, Frank Steinburgh, Rochester/NY, har hjälpt oss att komma i kontakt med Xerox, RIT (universitetet) och FSI (tryckerikedja med 600 locations). ADN Law i Stockholm har tagit fram ett licensavtal. Professor Christopher Bondy har handlett studenten som genomfört studien Estimating Systems Research i sitt studentsommarjobb, ett s k ´COOP-assignment´.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.