Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Nytt uppdrag att etablera innovationshubb för produktion av vaccin och avancerade läkemedel

Publicerad: 15 oktober 2021

Vinnova har fått i uppdrag av regeringen att etablera en innovationshubb för att möjliggöra produktion av avancerade läkemedel och vaccin i samverkan med företaget NorthXBiologics i Matfors.

- Konkurrenskraft skapas genom att bidra till lösningar på viktiga utmaningar - och pandemin har påmint oss om betydelsen av forskning, innovation och internationell samverkan på hälsoområdet, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova.

Uppdraget att etablera innovationshubben för att gynna kompetens- och kapacitetsutveckling är ett tydligt steg i den riktning som vi pekade ut i rapporten om Sveriges kapacitet att producera vaccin. Rapporten lämnades till Regeringen i våras

- Vi ser fram emot att bidra till en öppen innovationsmiljö för avancerad läkemedelsproduktion i Matfors till nytta för svensk konkurrenskraft, vår beredskap för framtida utmaningar och internationella samarbeten. Det här är en viktig pusselbit som kompletterar Sveriges redan starka life science-sektor.

Rapport från Vinnova: Sveriges innovations- och produktionskapacitet för vaccin och andra biologiska läkemedel

Pressmeddelande från Regeringen: Svensk satsning på innovationshubb för att möjliggöra produktion av avancerade läkemedel och vacciner

Se näringsminister Ibrahim Baylans pressträff om innovationshubb för avancerade läkemedel och vacciner i Sverige

 

Presskonferens innovationshubb.png

Näringsminister Ibrahim Baylans pressträff om uppdraget till Vinnova att etablera en innovationshubb för produktion av vaccin och avancerade läkemedel. Pressträffen hölls tillsammans med Darja Isaksson, GD för Vinnova, och Thomas Eldered, vd för Flerie Invest.

 

Senast uppdaterad 27 oktober 2021

Statistik för sidan