Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Samverkan för digitalisering i offentlig sektor

Publicerad: 2 april 2019

Vinnova, Myndigheten för digitalförvalting och Sveriges kommuner och landsting stärker samarbetet för att främja digitalisering i offentlig sektor.

Fokus för samarbetet ligger på digital kompetens och förutsättningar för att kunna använda data effektivt och säkert i hela samhället.

I februari besökte en delegation Singapore i syfte att undersöka hur landet lyckats med att digitalisera sin offentliga sektor, där Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson. SKL:s vd Vesna Jovic, DIGG:s generaldirektör Anna Eriksson deltog. Resan satte ytterligare ljus på behovet av ett nära strategiskt samarbete att accelerera digitaliseringen i offentlig sektor i Sverige.

Samarbetet tas vidare genom regelbundna möten på ledningsnivå och genom operativt arbete i myndighetsgemensamma arbetsgrupper, om bland annat digital arkitektur och digital kompetensförsörjning inom offentlig sektor.

Dokument

Rapport från delegationsresa till Singapore.

Frågor?

Ylva Strander

Enhetschef

+46 8 473 31 78

Senast uppdaterad 2 april 2019

Statistik för sidan