Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

AI - vad är nästa steg för Sverige? En webbsänd paneldiskussion

Webbsändning fre 19 apr 2024 kl. 13:00-14:00

AI förändrar vårt samhälle i grunden och är avgörande för vår konkurrenskraft, vår välfärd och för ett hållbart samhälle. Idag ligger Sverige på plats 17 i det globala AI-index. Vi behöver ta krafttag för att maximera vår potential. Vad är mest avgörande för att lyckas med detta? Vi samlar några av Sveriges AI-experter till ett öppet webbsänt samtal. Varmt välkomna att delta i vår webbsända omvärldsspaning och paneldiskussion om AI-läget just nu och hur Sverige behöver agera. Sändningstid 19 april klockan 13-14.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Vår panel med AI-experter med en bredd av perspektiv diskuterar vad Sverige behöver göra nu, både för att på ett hållbart sätt använda AI:s kapacitet för att skapa ett bättre samhälle och för att vi som nation ska stå oss i den globala konkurrensen.

Alla är överens om att det är bråttom, men vilka åtgärder är viktigast? Var har vi som land våra styrkor och hur ser vår potential ut för att ta en ledande global position? De frågorna hoppas vi komma steget längre i att svara på och vi vill gärna ha med er - politiker, beslutsfattare i alla delar av samhället och näringslivet, entreprenörer och alla ni andra som är med och driver innovation inom och genom AI.

Webbsändning 19 april kl 13.00 - 14.00

  • Inledning - moderator Fredrik Weisner, områdesledare Digital omställning, Vinnova
  • AI i världen och Sverige - ”En utblick över AI-nuläget i världen utifrån användning, konkurrens och ledarskap. Hur placerar sig Sverige?”- Göran Lindsjö, senior internationell AI-rådgivare och serieentreprenör
  • Paneldiskussion: ”AI - vad är nästa steg för Sverige?
    • Evelina Anttila, Vd och partner venture capital-bolaget Wellstreet, fd chefsjurist på AI-bolaget Peltarion
    • Sara Mazur, Verkställande ledamot Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, före detta styrelseordförande WASP, Wallenberg AI Autonomous Systems and Software Program
    • Martin Svensson, Vd AI Sweden
    • Johan Harvard, Vice President på Silo AI med ansvar för strategisk rådgivning inom AI
    • Göran Lindsjö, Senior internationell AI-rådgivare och serieentreprenör

Anmäl dig och få en webblänk skickad till dig innan sändningen eller följ sändningen via Linkedin.

 

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Fredrik Weisner

Handläggare

+46 8 473 31 80

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Senast uppdaterad 10 april 2024

Statistik för sidan