Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Impact Week på Vinnova

Arrangör: Formas, Energimyndigheten, Rymdstyrelsen, Vinnova Mäster Samuelsgatan 56, 111 21 Stockholm, Sweden mån 12 sep 2022 kl. 17:00-19:00

Välkommen till Vinnova under Stockholm Impact Week.

På Mäster Samuelsgatan 56 kommer vi att visa vad vi menar med impact och hur vi försöker leva som vi lär.

Vi kommer att öppna våra dörrar för att visa vad vi menar med nytänkande och hur företag kan leverera kärnverksamhetsstrategier samtidigt som de producerar förbättrade miljömässiga och socioekonomiska fördelar, hur AI kan användas för att skapa impact och vilka verktyg och nya arbetssätt vi använder för att innovera hur vi innoverar. 

Det kommer finnas representanter från Formas, Energimyndigheten, Rymdstyrelsen och Vinnova på plats. Tillsammans är vi fyra myndigheter som spelar en stor roll för Sveriges forsknings- och innovationsfinansiering inom impactområdet. Om du vill veta hur vi jobbar, hur vi satsar och vilka finansieringsmöjligheter som finns tillgängliga så är eventet helt rätt för dig.

Under eventet kommer ett antal projekt som befinner sig i frontlinjen för klimatlösningar genom artificiell intelligens att presentera:

 • AI for resource-efficient circular fashion
  Projektpartners: Future Closets, ShareTex, Wargön Innovation, Frälsningsarmen, Röda Korset, Research Institutes of Sweden, Björkåfrihet, Wohlfahrtsstiftung der Texaid-Textilverwertungs-Aktiengesellschaft (TVAG)

 • Högupplösta transportanalyser för klimatvänlig godstransportplanering
  Projektpartners: Trafikverket, Statens Väg- och Transportforskningsinstitut, Linköpings Universitet, Nätverket För Transporter & Miljön

 • Intelligent Helm - Minskning av utsläpp från kommersiella närsjöfartyg genom beslutsstöd för green operation
  Projektpartners: CetaSol, Qamcom Group, Högskolan i Halmstad
 • EnVisA - Energivisualisering med artificiell intelligens för återanvändning av energirika gaser från stålframställning
  Projektpartners: Data Ductus, Luleå Energi, Lulekraft, SWERIM, SSAB
 • SnowSat - AI-tjänst för satellitdatabaserad uppskattning av snövattenlagring för mer effektiv vattenkraftproduktion
  Projektpartners: Umeälvens vattenregleringsföretag, Uppsala Universitet, Mälardalens Universitet

Eventet riktar sig till alla som är nyfikna på innovation och impact, vill lära av befintliga impactprojekt eller nätverka och skapa nya kontakter. Vi ser fram emot en intressant blandning av innovatörer, startups, forskare, företag, investerare och offentliga organisationer. 

Läs mer om Stockholm Impact Week 

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.33263290000001 E: 18.0611227 (Visa på karta)

Frågor?

Jan Sandred

Handläggare

+46 8 473 32 16

Fredrik Weisner

Handläggare

+46 8 473 31 80

Moa Persdotter

Handläggare

+46 8 473 30 17

Senast uppdaterad 6 september 2022

Statistik för sidan