Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Informationsmöte om utlysning för samarbetsprojekt Sverige-Tyskland

Lokal Nobel, Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm tis 6 nov 2018 kl. 10:30-14:30

Samarbetet och de ekonomiska förbindelserna mellan Sverige och Tyskland är starka. Våra länder och samhällen står inför gemensamma utmaningar inom bland annat klimatförändringar, åldrande befolkning och ökad global konkurrens. Välkommen till informationsmöte om en ny utlysning där Vinnova finansierar samarbetsprojekt mellan svenska och tyska företag med upp till 499 anställda.

Samarbete mellan Sverige och Tyskland är starkt prioriterat inom ramen för det ingångna svensk-tyska Innnovationspartnerskapet. I förlängning förväntas partnerskapet att ytterligare stärka ländernas konkurrenskraft och lägga grunden för nya exportframgångar och arbetstillfällen.

Vinnova och tysk motpart, AiF Projekt GmbH, erbjuder nu en möjlighet till projektfinansiering för SMF-samarbetsprojekt (observera att antal anställda är upp till 499) i en ny utlysning. Tyskland som beskrivs som Europas ekonomiska motor och en av världens största industrinationer, har ett visat ett stort intresse för och synergier inom SMF-samarbete länderna emellan.

En spännande möjlighet erbjuds därmed för företag, enligt ovan, att påbörja gemensamma projekt kring produktutveckling, teknikbaserade tjänster eller metoder inom alla teknik- och tillämpningsområden. Projekten ska i nästföljande steg kunna generera hållbara lösningar med både marknadspotential och möjlighet att hantera samhällsutmaningar i internationell kontext.

På mötet presenteras utlysningens bakgrund, innehåll och ansökningsförfarande både för de svenska och de tyska projektparterna. En representant från AiF projekt GmbH deltar också på mötet och berättar mer om hur ansöknings-och finanseringsprocessen ser ut i Tyskland. Det kommer även att finnas tid för att besvara eventuella frågor på plats.

Observera att mötet kommer att hållas på engelska.

Vänligen notera även att det är begränsat antal platser på mötet. Om mötet blir fullbokat så upprättas en väntelista.

Kaffe och registering börjar klockan 10:00 och sen börjar dagen klockan 10:30. 

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.3326686 E: 18.061119200000007 (Visa på karta)

Har du frågor om mötet vänligen kontakta:

Bianca Dochtorowicz

Handläggare

+46 8 473 30 94

Henrik Fridén

Handläggare

+46 8 473 31 54

Senast uppdaterad 3 oktober 2018

Statistik för sidan