Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

Female Founders

Organised by: Di Digital Virtuella Thu 10 Dec 2020 at 15:30-17:30

Female Founders är eventet som hyllar kvinnliga grundare, makthavare och investerare som hjälper kvinnliga techstjärnor att nå sin fulla potential.

Runt en tredjedel av företagen i Sverige startas av kvinnor. Samtidigt går en försvinnande liten del av riskkapitalet till bolag med kvinnliga grundare och techvärlden domineras av män. Jämställdhet är en förutsättning för en hållbar samhällsutveckling och avgörande för innovationsförmågan. Hela befolkningens erfarenheter, kompetenser och kunskaper behövs för att till fullo utnyttja samhällets innovationspotential. 

Sex av Sveriges mest spännande kvinnliga grundare pitchar i en tävling inför en namnkunnig jury och tre av dem går till final. På eventet kommer vi även att få lyssna på intressanta personer som delar med sig av sina erfarenheter i intervjuer och paneler. Under eftermiddagen koras årets kvinnliga grundare 2020 och i år instiftas ett nytt pris till årets kvinnliga investerare.

Talare

  • Andreas Bernström, Investment Director, Kinnevik
  • Ulrika Saxon, VD och Investeringsansvarig, Bonnier Ventures
  • Karin Edström. Investment Manager, Almi Invest
  • Johan Lindén, chef företagstransaktioner Sverige, ABG Sundal Collier
  • Marie Wall, startupansvarig, Näringsdepartementet
  • Johanna Wollert Melin, CEO Europe och grundare, Trice Imaging Inc
  • Åsa Nordgren, CEO och grundare, Trice Imaging Inc
  • Ishtar Touailat, serieentreprenör
  • Miriam Olsson Jeffery, Silicon Valley Correspondent, Di Digital

Vinnova medverkar som supporting partner och finns på plats i en digital monter för att prata om innovation och finansieringsmöjligheter. 

Läs mer om Female Founds på DI Digitals webbplats 

Sometimes we photograph or video record our activities. If you don't want to participate in photos or videos, please let us when you arrive.

Frågor?

Annie Lindmark

Programme manager

+46 8 473 30 95

Emelie Falk

Programme Manager

+46 8 473 31 77

Last updated 7 December 2020

Page statistics