24 Hour Business Camp 2011

Reference number
Coordinator Stiftelsen för Internetinfrastruktur
Funding from Vinnova SEK 120 000
Project duration September 2011 - December 2011
Status Completed

Purpose and goal

Syftet med 24 Hour Business Camp är att stötta våra svenska internetentreprenörer och skapa goda förutsättningar så de kan utveckla tjänster vilka i förlängningen skapar nya företag och arbetstillfällen. Målet är att genom eventet i sig skapa flera nya tjänster. 24 Hour Business Camp är mycket omtyckt bland de svenska internetentreprenörerna och rösterna är enhälligt ja när det gäller huruvida entreprenörerna vill ha ett återkommande 24hbc. Eventet uppfyller sitt syfte väl.

Results and expected effects

J. Jardenberg har granskat de som deltog i 24hbc 2009. ´Fyra eller fem projekt verkar ha blivit riktiga bolag. Inga jättebolag, men något som iaf försörjer folk. Ytterligare ett 15-tal tjänster förefaller tjäna en del pengar. Till sist. Det här är ändå inte hela sanningen. Många smartskallar har träffats här för första gången, och sedan gått vidare och byggt helt andra saker, i helt andra företag. Människor möts, det är då det händer.´ http://jardenberg.se/b/sa-gick-det-sedan-for-24hbc-anno-2009

Approach and implementation

24 hbc genomfördes enligt den tidigare modellen med vissa mindre justeringar. För att välja vilka som skulle få plats gjordes ett urval av en jury till hälften av platserna och en publik omröstning för resten, tidigare var det först till kvarn. Webb och sociala medier användes uteslutande för marknadsföring och kommunikation av eventet. På plats hölls några föreläsningar, ett stort antal videosändningar producerades, 24 tim utveckling som avslutades med pitchar på 1 min.

External links

The project description has been provided by the project members themselves and the text has not been looked at by our editors.