Grundkurs om AI lanseras i Sverige

Published: 15 May 2019

Nu lanseras kursen Elements of AI i Sverige - en kostnadsfri webbaserad kurs för alla som vill lära sig grunderna om artificiell intelligens.

Det handlar om att förstå vad AI är, vad som går att göra med AI och hur man kommer igång med att utveckla AI. Kursen har tagits fram av Helsingfors universitet och teknologiföretaget Reaktor och i Finland har en procent av befolkningen gått kursen.

Nu lanseras kursen även här och Sverige har antagit utmaningen med målet att en lika stor andel av svenskarna ska gå kursen. Ett 50-tal företag och organisationer har redan hoppat på och antagit #aiutmaningen. Bland dem finns Skatteverket, Volvo, Academedia, SKL och ÅF. Vinnova har som mål att 30 procent av medarbetarna ska gå kursen och uppmuntrar andra arbetsgivare att också kompetensutveckla sin personal på detta sätt. 

 

Andra läste också

Closed 13 June 2019
Closed 13 June 2019
<p>This call for proposal is for those who want to make a first innovation project within artificial intelligence.</p>

28 May 2019

Ett AI-system who helps banks to finance innovative entrepreneurs on an equal footing and new inclusive business models for the film industry. It is two of 25 proje...