Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

Grundkurs om AI lanseras i Sverige

Published: 15 May 2019

Nu lanseras kursen Elements of AI i Sverige - en kostnadsfri webbaserad kurs för alla som vill lära sig grunderna om artificiell intelligens.

Det handlar om att förstå vad AI är, vad som går att göra med AI och hur man kommer igång med att utveckla AI. Kursen har tagits fram av Helsingfors universitet och teknologiföretaget Reaktor och i Finland har en procent av befolkningen gått kursen.

Nu lanseras kursen även här och Sverige har antagit utmaningen med målet att en lika stor andel av svenskarna ska gå kursen. Ett 50-tal företag och organisationer har redan hoppat på och antagit #aiutmaningen. Bland dem finns Skatteverket, Volvo, Academedia, SKL och ÅF. Vinnova har som mål att 30 procent av medarbetarna ska gå kursen och uppmuntrar andra arbetsgivare att också kompetensutveckla sin personal på detta sätt. 

 

Last updated 15 May 2019

Page statistics