Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

Press release

Rekordsatsning på innovativa startups

Published: 23 October 2017

Nu får 133 startup-bolag med innovativa affärsidéer dela på närmare 40 miljoner från Vinnova. Bolagen får finansiering för att utveckla nyskapande, hållbara lösningar som kan nå marknaden och bidra till Sveriges utveckling och konkurrenskraft.

Stödet ges till unga företag som befinner sig i en tidig fas i sin utveckling där annan finansiering kan vara svår att få.

- Startup-bolag spelar en avgörande roll för Sveriges utveckling. En spännande trend vi ser är att allt fler startups utvecklar nya lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle, säger Ylva Strander, ansvarig för Vinnovas program Innovativa startups.

Bolagen, som valts ut i konkurrens bland 500 ansökningar, får ett bidrag på upp till 300 000 kronor.

I år har Vinnova genom satsningen på innovativa startups finansierat totalt 250 bolag för att stärka Sveriges konkurrenskraft och innovationsförmåga.

Exempel på innovativa affärsidéer som finansieras genom satsningen:

  • Climate Curtains AB: En smart rullgardin med god isoleringsförmåga som även kan tillgodogöra sig solenergi.
  • Neural Informatics Sweden: Bedömning av självmordsrisk för patienter i psykvården med hjälp av artificiell intelligens.
  • First 2 Serve Scandivania AB: Vab och vob-backup till småbarnsföräldrar genom en tjänst som erbjuder vårdutbildad personal som tar hand om sjuka barn i hemmet när föräldrarna måste arbeta.
  • Diretto Employment Services AB: En webbtjänst som underlättar för privatpersoner att bli ansvarstagande arbetsgivare genom att automatisera administrationen och hantera skatter och sociala avgifter.
  • Flowtropolis AB: En lösning som bygger framtidens virtuella kontorsrum med hjälp av extended reality.
  • Millijoin AB: Ett festivalarmband med säkerhetsfunktion som kan användas för att öka tryggheten för festivalbesökare och minska antalet våldtäkter och sexuella trakasserier på festivaler.

Här finns hela listan

Frågor?

Ylva Strander

Head of department

+46 8 473 31 78

Daniel Holmberg

Press secretary

+46 8 473 30 53

Last updated 23 October 2017

Page statistics