Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

Arash Sangari

Arash-Sangari .png

Expertområde och kontaktuppgifter

Expertområde

Snabbväxande tillväxtbolag, startups och scaleups

Kontaktuppgifter

076-3410663, arash.sangari@tillvaxtverket.se

Erfarenheter

Vilka erfarenheter tar du med dig från Silicon Valley?

Under min tid i Silicon Valley blev jag imponerad av passionen och nyfikenheten för innovation och teknik som genomsyrar hela ekosystemet. Det spelar ingen roll om man är en student som utforskar nya idéer, en offentlig aktör som letar efter lösningar, ett storbolag som söker samarbeten med startups eller en entreprenör. I Silicon Valley är intresset för att driva innovationsarbetet på en helt annan nivå. Det är som om innovation är en del av luften man andas där, och det är smittsamt. Alla, oavsett vilken roll de spelar i ekosystemet, verkar ha en genuin nyfikenhet och entusiasm.

Den erfarenhet jag tar med är styrkan i de nordiska nätverken. När alla delar samma vision och mål kan nordiska länder samarbeta på ett effektivt sätt, och detta är en otrolig stark resurs som vi kan använda oss av framåt. Det är också intressant att se hur olika länder designar sina insatser och se vad vi kan lära från deras stöd till företag.

Utifrån dina erfarenheter, vad skulle du vilja bidra med i det svenska innovationssystemet?

Jag skulle vilja fortsätta utveckla och stärka det svenska innovationsekosystemets erbjudande till bolag som vill expandera till USA. En viktig del i detta är att skapa fler öppna och värdefulla plattformar där entreprenörer enkelt kan möta talanger, investerare och potentiella kunder. Sverige har under många år byggt upp ett fantastiskt nätverk i USA och det behöver fler bolag få tillgång till för att växla upp sin närvaro på den globala scenen.

Last updated 21 November 2023

Page statistics