Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

Normkritiska innovationsprojekt

För att driva på samhällsutvecklingen krävs det föregångare som tar det första steget framåt. Detta erbjudande riktar sig till organisationer från alla sektorer som på ett innovativt sätt vill arbeta med ett normkritiskt perspektiv för att utveckla nya lösningar som kan bidra till en inkluderande samhällsutveckling och nya affärsmöjligheter.

The offer in brief

What can you apply for?

Projekt som ska omsätta resultat från tidigare genomförda normkritiska analyser i en normkreativ innovationsprocess för att utveckla, testa och utvärdera nya lösningar. Dessa lösningar ska bidra till ökad jämställdhet och jämlikhet. Projektet ska ha fokus på innovation och resultera i lösningar som på sikt ska implementeras hos behovsägaren.

Who can apply?

Organisationer som tidigare genomfört en normkritisk analys och som är redo att gå steget vidare för att testa, utveckla och implementera lösningarna.

How much can you apply for?

Max 2 miljoner kronor

Viktiga datum

 • You have chosen to disallow certain cookies and funtions on our website, such as videoclips from YouTube. You can change your privacy settings at any time to allow these functions and get a better experience.

  Change your privacy settings

  Watch video on external page

  Så här ansöker ni

  För att söka finansiering behöver ni fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

  Börja i god tid

  Tänk på att det kan ta tid att göra en ansökan, så börja i god tid. Ni kan börja fylla i era uppgifter, spara och sedan justera ända fram tills ni skickar in den fullständiga ansökan.

  Detta händer när utlysningen stängt

  När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

  När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

  Vem kan läsa er ansökan?

  Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

  Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

  Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

  Reference number 2017-05259

  Page statistics