Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

Smart ledning

Drivkrafter och förutsättningar för utveckling av avancerade elnät

Book cover Smart ledning
Published
2011-February
Series number
VA 2011:01
Publisher
Vinnova
Author
Örjan Larsson & Benjamin Ståhl - Blue Institute
ISBN
978-91-86517-29-8
ISSN
1650-3104/1651-355X
Number of pages
142

Smarta, avancerade elnät kompletterar elledningar med informationsteknik, smarta sensorer, digital mätutrustning och kommunikationsnät. De är möjliggörare för den gröna ekonomin och en förutsättning för att förnybar energi ska kunna ersätta de fossila bränslena. Utvecklingen får stora konsekvenser och revolutionerar elmarknaden när det ges utrymme för nya affärsmodeller och aktörer. Avancerade elnät är en affärsmöjlighet för många olika typer av företag – inte bara de inom den traditionella elbranschen – och svensk exportindustri har goda förutsättningar för att bli framgångsrika.

"Framtida tillväxtmöjligheter för Sverige" är en del av den verksamhet som tankesmedjan Blue Institute bedriver för att skapa och sprida kunskap om marknadsutveckling och de strategiska utmaningar som näringslivet står inför. Projektet finansieras av Vinnova.

Se även: 

Last updated 15 December 2022

Page statistics