Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Jakten på det nya kapitalet

Sverige i den globala konkurrensen om kompetens. Utgivare: FORES

Bokomslag Jakten på det nya kapitalet
Utgiven
2014-mars
Serienummer
Utgivare
FORES - den gröna liberala tankesmedjan
Författare
Tove Lifvendahl - Svenska Dagbladet, Kristina Lindahl von Sydow - Livsmedelsföretagen & Sylvia Schwaag Serger - Vinnova
ISBN
978-91-87379-16-1
ISSN
Antal sidor
216

I en kunskapsekonomi drivs tillväxt och konkurrenskraft av förmågan att odla, attrahera och tillvarata kompetenta människor.

Författarna till rapporten menar att det krävs förändringar på flera nivåer inom såväl politiken, näringslivet och akademin för att humankapitalet ska bli den främsta tillgången och konkurrensfaktorn för Sverige.

  • Är vi tillräckligt attraktiva för globala talanger?
  • Tar vi tillvara den kompetens vi redan har?

Om författarna:

Tove Lifvendahl, har tidigare bland annat arbetat som Senior Fellow på FORES, rådgivare på JKL, kommunikationschef på Svenskt Näringsliv och är i dag politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet.

Kristina Lindahl von Sydow, chef för EU-frågor och branschregleringar på Livsmedelsföretagen. Har tidigare arbetat på Europarlamentets rättstjänst och som rådgivare i den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmströms kabinett.

Sylvia Schwaag Serger, adjungerad professor på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och direktör för internationell strategi på Vinnova. Hon är även gästprofessor på Chinese Academy of Sciences Institute for Policy and Management.

Senast uppdaterad 15 december 2022

Statistik för sidan