Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Sweden-China Startup Forum Launch

Diarienummer
Koordinator Svensk-kinesiska studentföreningen
Bidrag från Vinnova 26 875 kronor
Projektets löptid september 2017 - oktober 2017
Status Avslutat

Syfte och mål

Lanseringsevenemanget av Sweden-China Startup Forum 30:e september avser att mobilisera Sveriges start-up community av affärs- och innovationshubbar, start-ups, studenter, investerare, universitet och organisationer, till stöd för den studentledda rörelsen som är Sweden-China Startup Forum(SCSF). En rörelse som kommer till liv genom årligt arrangerade start-up evenemangen i Sverige och Kina. Att samla en bred representation från Stockholm och Sveriges start-up Community, vilket vi lyckades med, inför den gemensamma satsningen i Stockholm och Peking 2018.

Resultat och förväntade effekter

Deltagare:13 hubbar, 15 talare, 25 start-ups, 10 investerare, 50 studenter och 75 övriga inbjudna. Totalt var vi ca 190 deltagare. Rekryterat ny projektgrupp för verksamheten 2018. 3 svenska företag åker till Kina. Vår studentgrupp i Peking har en referens från Sverige att jobba med. Ett större intresse som möjliggör mer konkreta och uttalade partnerskap. Större intresse och förståelse av den kinesiska marknaden bland svenska hubbar och start-ups. För behovet av en gemensam mobilisering för ett mer tillgängligt och integrera start-up community Sverige och Kina emellan.

Upplägg och genomförande

Fyra olika paneler genomfördes. Varje paneldiskussion höll på i ca 20 minuter med utrymme för deltagarna i publiken att ställa frågor. I samband med fika hölls mingel och en mässa med svenska hubbar. Vi hade 8 start-ups som valdes ut bland 13 hubbar och tävlade om fyra priser. Samtliga aktiviter var mycket uppskattade och vi lyckades med vad vi planerat. Mycket tid bestod utav pitchar och paneler, inför 2018 vill vi arrangera mer interaktiva och kreativa aktiviter var deltagare får träffa och lära känna varandra och bli informerade genom möten och diskussion.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 30 september 2017

Diarienummer 2017-04707

Statistik för sidan