Resebidrag till Tokyo för Innovative Sweden, Peepoople

Diarienummer 2013-03266
Koordinator Peepoople AB
Bidrag från Vinnova 25 000 kronor
Projektets löptid september 2013 - oktober 2013
Status Avslutat

Syfte och mål

Peepoople deltog i Svenska Institutets utställning Innovative Sweden i Tokyo. Med två representanter på plats, VD Karin Ruiz och Kommunikationsansvarige Martina Nee, deltog Peepoople aktivt i utställningen på Miraikan, presskonferens, intervjuer med media, seminarier, paneldebatter och möten med japanska näringslivet.

Resultat och förväntade effekter

Det önskade resultatet var att öka kunskapen om Sverige som ett av världens mest innovativa länder och att marknadsföra svensk högre utbildning samt att marknadsföra Peepoople. Detta uppfylldes genom närvaro i ovannämnda aktiviteter.

Upplägg och genomförande

Peepooples representanter reste till Japan 1 oktober 2013 för att delta i utställningen på Miraikan, presskonferens, intervjuer med media, seminarier, paneldebatter och möten med japanska näringslivet. Genom Peepoople kunde Svenska Institutet visa upp en svensk patenterad uppfinning som bidrar till att lösa ett av världens största problem, bristen på sanitet.

Externa länkar

http://si.se/nya-svenska-innovationer-till-varldsturnerande-utstallning/ http://www.swedenabroad.com/en-GB/Embassies/Tokyo/Current-affairs/Innovatve-Sweden--sys/ www.peepoople.com

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.