Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

QuizRR Digital utbildning för Thailand - Prototyp och Pilot

Diarienummer
Koordinator QUIZRR AB - QUIZRR AB, STOCKHOLM
Bidrag från Vinnova 660 000 kronor
Projektets löptid november 2017 - november 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovationsprojekt i företag 2017

Syfte och mål

Projektet lyckades leverera en fullfungerande digital träningslösning med tre moduler - Employment Practices, Workplace Policies och Workplace Dialogue, samt tillgänglig i Thai, burmesiska samt Khmer. 10 fabriker i den thailändska matsektorn - inklusive den största i landet - är engagerade och förberedda att implementera en produktionsversion av verktyget med start i sen november 2018. Utbildningen ger ett särskilt fokus på migrantarbetare samt stödjer kvinnornas roll i organisationen.

Resultat och förväntade effekter

Under 2018/2019 förväntas utbildningen att nå 10 000 till 20 000 arbetare varav ca 80% är migrantarbetare. Utbildningen kommer stödja såväl arbetarna som fabriksledning att hitta och motverka orsakerna till exploatering av migrantarbetare under den komplexa rekryteringsprocessen. Den nya utbildningen har redan uppmärksammats av stora producenter och varumärken i andra sektorer som möter liknande utmaningar i Thailand. och därmed finns det lovande förutsättningar att effekterna av utbildningen kommer spridas under kommande år.

Upplägg och genomförande

Sammantaget följde projektet det tänkte schemat någorlunda väl dock med försening orsakat av utmaningar kopplade till filminspelning med skådespelare och ett filmteam från tre länder och i tre språk. Dessa utmaningar även ökade kostnaden för filmproduktionen högre än beräknat från början. Likaså, kostnaderna för dubbning, översättningar, ljudinspelningar samt lingvister för testning blev också högre än budgeterat. Men i slutändan landade den totala kostnaden inom ca 13% av den totala estimerade projektkostnaden.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 14 november 2017

Diarienummer 2017-04355

Statistik för sidan