Near-to-eye and on-eye smart devices

Diarienummer 2014-05995
Koordinator Linköpings universitet - IFM
Bidrag från Vinnova 48 084 kronor
Projektets löptid november 2014 - mars 2015
Status Avslutat

Syfte och mål

Syftet med planeringsprojektet var att hitta en industriell företags-partner intresserad av utveckling och vidare tillverkning av nära-till-ögon displayer inklusive en avstämbar switch-selectible flytande kristallmikrolins matris som kan kombineras med en mikrodisplay för att ingå i en glasögonlins, samt medicinsk diagnostisk-teknik som grundar sig på sådana displayer. Asiatiska företag var mestadels i fokus. Efter upprättandet av kontakter, har ett forskningsprojekt VINNMER Academy Outgoing angående nära-till-öga och på-ögat smarta enheter föreslagits.

Resultat och förväntade effekter

En ansökan om VINNMER Academy Outgoing bidrag för nära-till-öga och på-ögat smarta enheter utvecklades och lämnades in. Projektet måste göras i samarbete mellan Linköpings universitet och den indiska industriföretaget Hytronics Enterprises.

Upplägg och genomförande

Den industriella partner (Hytronics Enterprises) för projektansökan VINNMER Marie Curie Academy Outgoing hittades efter resan till konferensen på mjuka material i Hong Kong. Detaljer om projektet diskuterades med partnern via e-post, skype och telefonmöten.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.