Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Integrated Smart Test environment for the mining industry - SMIG. Phase 2 year 2-3.

Diarienummer
Koordinator Luleå tekniska universitet - Institutionen för rymd- och systemteknik
Bidrag från Vinnova 13 495 130 kronor
Projektets löptid november 2019 - juli 2021
Status Avslutat
Utlysning Strategiska innovationsprogrammet för processindustriell IT och automation - PiiA

Viktiga resultat som projektet gav

SMIG (Integrerad SMart testmiljö för Gruvindustrin) syfte och mål var dels skapa en första version av testmiljön och dels genomföra ett antal användningsfall som utvärderar testmiljön. SMIG testmiljö inkluderar en affärsmodell, organisation och erbjudanden samt ett ramverk för teknikoberoende informationsutbyte. Användningsfallen hade även specifika syften och mål för att utveckla och testa sina produkter, koncept och innovationer. SMIG skulle även föreslå hur testmiljön skall drivas och förvaltas efter projektets slut. SMIG har uppfyllt dess syften och mål.

Långsiktiga effekter som förväntas

Konceptet för SMIG, en aktör som kan stödja testverksamhet inom gruvindustrin har utarbetats, utvärderats och behovet av ett sådant SMIG har bekräftats. Ett förslag till en långsiktig etablering har levererats. SMIG har bidragit till de specifika testernas, use casens, resultat på ett positivt och i flera fall avgörande sätt. Mer information finns i bilagorna samt i SMIG kanal på YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC04eXt3j7Om8o7gNNY_bcrw Sammanfattningsvis är bedömningen att förväntade effekter har infriats.

Upplägg och genomförande

Projektet indelades i tre arbetspaket, WP1 för projektledning och dissemination, WP2 för utveckling av testmiljön. WP3 för testning i användningsfall. Tidplanen indelade i tre iterationer. I varje iteration genomfördes projektgemensamma workshops, dels en för planering av iterationen och dels en för redovisning av progress och resultat. Upplägget har fungerat väl. Speciellt med tanke på att konceptet SMIG inledningsvis var lite luddigt i kanterna men allteftersom konvergerade förståelsen av målbilden och vid projektets slut var den gemensam.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 31 maj 2022

Diarienummer 2019-04832