Frontrow Forensics

Diarienummer 2016-01952
Koordinator Stockholms universitet - DSV
Bidrag från Vinnova 2 000 000 kronor
Projektets löptid april 2016 - december 2016
Status Avslutat

Syfte och mål

Med nya internettjänster, baserad på avancerad videointeraktion, får modeintresserade konsumenter möjlighet till återkoppling på modebranschens presentationer och visningar. De erbjuds i slutänden kläder de gillar med kraftigt minskad miljöpåverkan. Projektet har byggt en demonstrator baserad på den mest avancerade mjukvarutekniken inom s.k. ´computer vision´ och integrerat den med realtidsänding av video. Resultatet är ett ambitiöst system som visar vad modern teknik kan erbjuda modebranschen.

Resultat och förväntade effekter

Syftet är att genom introduktion av interaktiv live-media samla in potentiella kund-preferenser innan modebeställningar läggs och går i produktion och därmed minska överproduktionen. Vi har visat att tekniken finns och presenterat konceptet på flera ställen, och därmed inspirerat diskussion om vad modeindustrin kan göra för att förättra miljön.

Upplägg och genomförande

Projektet har följt den specificerade arbetsplanen. Däremot har det tagit längre tid att utveckla de olika delarna i systemet än vi hade föreställt oss. Det gäller både modulerna för bildanalys och video-sändningsmodulerna. Det har krävts en stor arbetsinsats av engagerade forskare för att skapa su

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.