Beslutsstöd för hållbara livsmedelssystem

Diarienummer 2014-04990
Koordinator Blekinge tekniska högskola
Bidrag från Vinnova 2 278 000 kronor
Projektets löptid januari 2015 - mars 2018
Status Avslutat
Ansökningsomgång VINNMER Marie Curie Incoming 2014-09-16

Syfte och mål

Projektets syfte var att stödja fortbildning av Dr. Callaghan, en avancerad karriärlärare vid Acadia University. Dr. Callaghan´s hemuniversitet utbildar studenter främst på kandidatexamens nivå. Trots att hon är an erfaren lärare sökte hon stöd för att ytterligare utvecklas som forskare. Det har Vinnova-projektet har gett Dr. Callaghan det stödet som krävs för att uppnå precis det målet. Dr. Callaghan har genomfört fyra samhällsstudier, publicerade en tidskriftsartikel (ytterligare tre artiklar är nära slutförandet) och har presenterat på tre akademiska konferenser.

Resultat och förväntade effekter

Inom det här projektet samarbetade vi med fyra samhällen för att facilitera förståelsen av hållbara livsmedelssystem, både globalt och lokalt. Vi är för närvarande i slutfasen av dataanalysen. Hittills har ett papper publicerats av dessa fallstudier och ytterligare tre papper är under bearbetning. Vi utgår ifrån att kunna fortsätta arbetet med dessa samhällen och eventuellt fler. Förbättrad förståelse av hållbara livsmedelssystem och självbestämning kommer att leda till en ökad efterfrågan av hållbarhet inom våra livsmedelssystem.

Upplägg och genomförande

Detta projekt krävde att Dr. Callaghan skulle resa mellan sina värd och heminstitutioner. Balansering värd och hem institutionella krav var utmanande. BTH tillhandahöll stöd för att underlätta logistiska påfrestningar, samt vägledning för stipendium och förtjänst. Det känns av både Dr. Callaghan och Dr. Broman, direktör för institutionen för strategisk hållbar utveckling, BTH, att insatserna var väl värda resultaten. Denna gemenskapsmöjlighet har lagt en grundlig grund för ett pågående samarbete mellan Dr. Callaghan och forskare vid BTH.

Externa länkar

https://www.bth.se/eng/food-commons/

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.