Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Artificiellt intelligent ekosystem för självförvaltning och hållbar livskvalitet i AAL

Diarienummer
Koordinator Mälardalens högskola - Akademin för innovation,design och Teknik, Eskilstuna
Bidrag från Vinnova 4 146 148 kronor
Projektets löptid juni 2015 - november 2018
Status Avslutat

Syfte och mål

CAMI, en "Companion with Autonomously Mobile Interface" i ett artificiellt intelligent eko-system för egen förvaltning och hållbar livskvalitet i "ambient assisted living" syftar till att skapa en ram med en innovativ arkitektur som bygger på artificiell intelligens och möjliggör en sömlös integrering av valfritt antal sensorer och hushålls apparater med kommersiella robotplattformar. CAMI: s slutliga mål är att bana väg för "robotar" i området för omgivande assisterad uppehälle. CAMI är en integrerad lösning som erbjuder tjänster inom social omsorg, sjukvård och hemvård.

Resultat och förväntade effekter

CAMI-projektet utvecklade ett modulärt och flexibelt system för att integrera flera teknologier, plattformar och AI-tekniker. CAMI-systemet utför visualisering av person uppgifter baserat på fjärrövervakning, integrerar biomedicinska sensorer med CAMI gateway och CAMI-molnet, robot tjänster för detektering och användar interaktion, fall detektering, övervakade övningar, hem sensorer kontroll. CAMIs förväntade effekter är: minskade kostnader för hälso-och sjukvård genom egen vård och övervakning, och användarvänlig teknik för personer med särskilda behov.

Upplägg och genomförande

Den CAMI prototypen omfattar flera komponenterna: CAMI port gången, CAMI LinkWatch, multimodal förbrukaren gräns flat (gest, röst), telepresence enhet, roboten plattform, och den CAMI moln. CAMI-enheterna kan kombineras till ett grundläggande eller ett utökat system för att stödja sex olika tjänster: övervakning av fysiologiska parametrar, fall detektering, hem övervakning, interaktion mellan användare och robotar genom påminnelser och användar lokalisering, aktivitets spårning, och stöd för fysiska övningar.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2015-05624

Statistik för sidan