Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Förbered er för Innovationsveckan, plattformen för utbyte av smarta idéer inom offentlig sektor

Publicerad: 24 maj 2022

En innovativ och samverkande offentlig sektor är avgörande för att vi ska kunna adressera samhällsutmaningarna och nå målen i Agenda 2030.Nu öppnar vi upp anmälan till årets Innovationsvecka som äger rum den 3-7 oktober och i vanlig ordning står vi initiativtagare för plattformen och ni för innehållet. Tillsammans sprider vi nya arbetssätt, exempel och smarta lösningar för en innovativare offentlig sektor.

Under Innovationsveckan (3-7 oktober) fokuserar vi på att sprida och dela smarta lösningar inom offentlig sektor. Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar är välkomna att arrangera aktiviteter under veckan. Ett krav är dock att ha en arrangerande eller medverkande part som räknas tillhöra offentlig sektor.Nytt för i år är att vi extra tydligt lyfter fram några teman så som cirkulär ekonomi, innovation i kris, innovationsupphandling, nyttiggörande av data, omvärldsanalys och smart policyutveckling, berättar Jenny Engström. En annan nyhet är att det kommer erbjudas internationella inslag. Vi hoppas att många passar på att inspirera och inspireras under Innovationsveckan 2022!

Det kostar inget att anmäla en aktivitet och alla anmälda aktiviteter publiceras på Innovationsveckan.nu. Fram till den 30 september är det fritt fram att anmäla in aktiviteter. Alla aktiviteter publiceras på Innovationsveckan.nu och det bästa av allt är att det inte kostar något.

Under förra årets Innovationsvecka arrangerades cirka 200 aktiviteter, varav de flesta var digitala. Hur det blir i år avgör ni arrangörer då ni själva skapar och ansvarar för era program och aktiviteter.

Bakom initiativet står Vinnova, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) och Upphandlingsmyndigheten.

Tillsammans skapar vi Innovationsveckan för mer innovation i offentlig sektor!

Frågor?

Jenny Engström

Handläggare

+46 8 473 31 75

Marianne Löfgren

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 29

Senast uppdaterad 14 september 2022

Statistik för sidan