Ny möjlighet till internationella innovationssamarbeten inom AI

Publicerad: 3 november 2020

Innovation spelar en viktig roll i hur konkurrenskraftig en nation förblir över tid och Sverige anses vara ett av de mest innovativa länderna i världen. Under Sweden Innovation Days får deltagare från över 50 länder lära sig mer om Sverige som innovationsland samtidigt som det finns möjlighet att skapa nya internationella innovationssamarbeten inom AI. Internationella experter från ledande AI länder som Japan och Kanada kommer ger sin syn på utvecklingen inom olika områden.

2018 tog regeringen fram en nationell AI-strategi för att behålla och utveckla Sveriges position som ett av de mest innovativa länderna i världen. Men hur införs strateginoch vad kan vi lära oss från andra länder som är ledande inom området?

Med innovation i fokus kommer vi under konferensen att visa Sveriges kraft som en innovativ AI-nation. Genom presentationer och paneldiskussioner kommer både nationella och internationella ledare från industri, offentlig sektor och akademi att ge sin syn på den svenska AI-strategin, AI-ekosystemet och dess utmaningar. Under dagarna går vi på djupet inom hälsa, mobilitet, energi, industri och demokrati.

Under Sweden Innovation Days får deltagare från över 50 länder lära sig mer om Sverige som innovationsland men får också möjlighet att skapa nya internationella innovationssamarbeten inom AI.

Medverkar gör bland andra:

  • Ibrahim Baylan – Näringsminister

  • Darja Isaksson – Vinnova

  • Daniel Gillblad – AI Sweden och RISE

  • Jordan Zed – Innovation, Science and Economic Development, Kanada

  • Hiroaki Kitano – Sony Computer Science Laboratories, Japan

  • Sara Mazur – WASP (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program

  • Helena Fersman – Ericsson Research

Ta del av programmet för dagarna där över 2 400 deltagare från fler än 50 länder redan anmält sig.

Sweden Innovation Days arrangeras av Vinnova tillsammans med AI Innovation of Sweden, Ignite Sweden, Swedish Incubators och Science Parks (SISP) samt Energimyndigheten.

 

Frågor?

Regina Summer

Handläggare

+46 8 473 32 24

Andra läste också

<p>Vi kan hj&auml;lpa sm&aring;f&ouml;retag, akademi och globala akt&ouml;rer att arbeta internationelt genom att tillhandah&aring;lla n&auml;tverk, kunskap och m&ouml;jlighet till finansiering.</p>
<p>Artificiell intelligens (AI) har stor potential att hj&auml;lpa oss att m&ouml;ta n&aring;gra av v&aring;r tids stora samh&auml;llsutmaningar, som att behandla kroniska sjukdomar och bek&auml;mpa klimatf&ouml;r&auml;ndringar.</p>

Senast uppdaterad 4 november 2020

Statistik för sidan