Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Var med och utveckla nya tjänster med känsliga data 

Vill du hitta smarta lösningar på riktiga problem och samtidigt utmana hur vi delar och använder känsliga data? Innovationstävlingen Vinter riktar sig till företag och utvecklare som vill hitta lösningar inom infrastruktur eller smarta digitala tjänster till nytta för personer med diabetes, deras anhöriga och vården.  

Innovationstävlingen ingår i pilotsatsningen Vinter som Vinnova driver tillsammans med en rad samhällsaktörer med syftet att hitta lösningar för säker användning och delning känsliga data. 

Vem kan delta?

Tävlingen bjuder in företag och andra utvecklare att ta del av hälsodata och data från patientjournaler för att utveckla digitala tjänster. Det kan handla om tjänster som kan användas av personer med diabetes eller av deras anhöriga, men också om lösningar som är till nytta inom hälso- och sjukvården.

Tävlingen har tre kategorier:

  • Tjänsteutveckling av konsumenttjänster 
  • Tjänsteutveckling av producenttjänster
  • Utveckling av infrastruktur

Alla tävlingsdeltagare erbjuds utbildning

Alla som deltar i tävlingen erbjuds att delta i en onlinekurs som riktar sig till blivande life science-entreprenörer. Utbildningen ges av SmiLe e-campus. Programmet ger en bred introduktion till affärsmodeller, bolagsstyrning, finansiering, immateriella rättigheter, regulatoriska frågor, marknadsföring och hur man pitchar inför investerare. Ämnena är relevanta för alla områden inom life science.

Tävlingsplattform för säker delning av känsliga data

Ett konsortium har med stöd från Vinnova under våren 2021 utvecklat en digital plattform för säker delning och användning av data, HOPE Databroker. Tävlingsdeltagarna kommer att få tillgång till plattformen som förutom tävlingsramverk innehåller hälsodata från individer med typ 1 diabetes.  

Vinnova har tillsammans med en rad olika myndigheter och viktiga samhällsaktörer utvecklat ett tävlingsramverk för innovationstävlingen. Ramverket ger tävlingsdeltagarna den information de behöver för att såväl strategiskt som operativt och tekniskt förstå vad som krävs för att utveckla digitala tjänster i innovationstävlingen.

Tävlingen pågår till den 25 februari. Vinnarna presenteras vid en prisceremoni den 6 april.

 

Frågor?

Cassandra Marshall

Handläggare

+46 8 473 32 60

Senast uppdaterad 2 december 2021

Statistik för sidan