Nästa generations resor och transporter

För att klara klimatutmaningarna behöver samhället använda transporter smartare och effektivare. Vi behöver nya lösningar som uppkopplade, självkörande och delade transporter inom väg-, sjö-, spår- och lufttrafik. Sverige har en fantastisk möjlighet att bli världsledande, men vi behöver fler som bidrar. Du kan vara en av dem.

Var med och gör skillnad

Vi behöver ett modernare system för att transportera människor och varor än idag. Ny teknik räcker inte, det krävs nya affärsmodeller och samarbeten också. Vi behöver ändra våra vanor, både vad det gäller konsumtion och resor.

Vinnova stöder satsningar som ska bidra till ett hållbart transportsystem och samtidigt skapa affärsmöjligheter. Har du en idé om en tjänst eller en produkt som kan göra skillnad? Då kan vi hjälpa dig.

Se filmen om innovation inom resor och transporter

Så arbetar Vinnova med resor och transporter

Resor och transporter är ett viktigt område i vår verksamhet. Vi har fyra satsningar med särskilt fokus på resor och transporter.

  • Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI)
  • Drive Sweden
  • Innovair
  • InfraSweden 2030

Vi har också ett uppdrag av regeringen att stödja dem i arbetet med samverkansprogrammet Nästa generations resor och transporter.

Vi har flera erbjudanden om finansiering som kan vara relevanta för dig som verkar inom området. Se urval nedan.

Satsningar inom resor och transporter

Sök finansiering inom området

Senast uppdaterad 27 mars 2019

Sidansvarig: Filip Kjellgren

Statistik för sidan