Innovation ur passion

På 13 platser i Sverige under 2017 har unga kvinnor samlats för att utveckla nya teknikområden och yrken utifrån sina intressen och passioner. Den 14 november tävlade de bästa idéerna från de regionala tävlingarna i finalen för Innovate Passion, Vinnovas satsning för att ta tillvara tjejers innovationskraft.

Idéerna har utvecklats tillsammans med forskare, affärsutvecklare, entreprenörer och andra kunniga inom teknik, naturvetenskap och digitalisering.

Istället för att locka eller attrahera unga kvinnor till befintliga tekniska utbildningar eller yrken, vänder Innovate Passion på perspektivet och utgår ifrån unga kvinnors innovationskraft med utgångspunkt i deras intressren och passioner. 13 Innovate Passion-event har beviljats finansiering och arrangerats under 2017. Eventen har fokuserat på till exempel mode- och textilbranschen, film, scenkonst, dans, heminredning, hästsport, hälsa, livsstil, skönhet och blogg/vlogg. Under eventen har deltagarna utveckla nya teknikområden eller yrken som kan vidareutvecklas till exempel inom ramen för befintliga eller nya utbildningskoncept och yrkesinriktningar.

Vinnarna från de 13 regionala tävlingarna möttes i finalen den 14 november 2017.

Frågor?

Jan Sandred

Handläggare

+46 8 473 32 16

Sophia Ivarsson

Handläggare

+46 8 473 31 60

Senast uppdaterad 27 mars 2019

Sidansvarig: Jan Sandred

Statistik för sidan