Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Tre smarta steg att boosta innovation i offentlig verksamhet

Arbetar du i offentlig sektor och vill starta eller förbättra ett innovationsarbete? Då ska du titta hit! Den internationella organisationen OECD driver Observatory of Public Sector Innovation (OPSI). OPSI har i ett brett internationellt samarbete tagit fram en handbok som vänder sig till alla som vill utveckla sitt innovationsarbete. Genom tre konkreta steg kan ni som organisation påbörja eller förbättra ert arbete.

Så går det till - innovation steg för steg

Här hittar du vägledning till innovation i offentlig verksamhet. Börja gärna med att se filmen och ladda sedan ner handboken som finns i PDF-version har nedan. Filmen är på engelska.

Handboken är fritt översatt till svenska av Vinnova och vi tar gärna emot förbättringsförslag och återkoppling (längre ner på denna sida) om hur handboken och stödmaterialet fungerar.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Vill du genomföra en fysisk workshop?

Materialet som är framtaget av OPSI är anpassat för digitala workshoppar. Men efter önskemål har vi även tagit fram en första version med svenskt stödmaterial för fysiska workshoppar. Handledningen nedan kan användas om du tänker in en viss anpassning. Kom gärna med förbättringsförslag kring materialet i formuläret som du hittar längre ner på sidan

  Till hjälp i arbetet har du tillgång till en mall i verktyget Mural - skapa gratiskonto
  
Handledning i hur en workshop baserad på handbokens metod kan genomföras.Arbetsmaterial att skriva ut till deltagarna före workshop

Återkoppla hur handboken fungerat

Den svenska versionen av innovationshandboken är fritt översatt från OPSI:s handbok.

Lämna gärna feedback om innovationshandboken fungerat i ert innovationsarbete.

 

EU-deklarationen om innovation i offentlig verksamhet

OPSI:s handbok i innovation har tagits fram som ett konkret stöd till samtliga länder som skrivit på deklarationen om innovation i offentlig sektor. Läs gärna EU-ländernas deklaration om hur och varför detta arbete görs.

OECDs deklaration för innovation i offentlig sektor

Frågor?

Jonas Gumbel

Handläggare

+46 8 473 32 62

Senast uppdaterad 5 oktober 2022

Statistik för sidan