Rekryterare / HR-specialist inom rekrytering till Vinnova

Ansök senast 17 december

Sverige - HR-partner

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

  • Ansök senast: 17 december 2019

Är du en stjärna på kompetensbaserad rekrytering? Trivs du som bäst när du får ge service och samarbeta med andra? Är det viktigt för dig att arbeta i en värdegrundsbaserad verksamhet och bidra till ett större syfte? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Vi erbjuder
Vinnova arbetar med att stärka svensk innovationskraft och att främja en hållbar framtid. För att nå det målet är engagerade och välmående medarbetare vår viktigaste tillgång. Därför erbjuder vi bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Hos oss erbjuds du en spännande och omväxlande tjänst där du genom ditt rekryteringsarbete kan vara med och skapa värde och göra skillnad för Sveriges framtid på riktigt! Du kan vänta dig en meningsfull vardag där du får axla ett stort eget ansvar samtidigt som vi värnar om att du får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi på HR är ett tight och engagerat team som tillsammans driver utvecklings- och förbättringsfrågor i organisationen och arbetar för vår vision att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. Nu söker vi ytterligare en person som vill ansluta sig till vårt team och tillsammans med oss upprätthålla vår vision!

Arbetsuppgifter och rollbeskrivning
Hos oss arbetar du i rollen som HR-specialist inom rekrytering och din huvuduppgift är att driva och kvalitetssäkra Vinnovas rekryteringar. Arbetet sker i nära samarbete med HR-teamet och Vinnovas chefer. Du ansvarar för att ge stöd i hela rekryteringsprocessen; från att genomföra kravprofilsmöte, annonsering, urval, telefonintervjuer och leda fysiska intervjuer till referenstagning och att planera för onboarding. Du ansvarar även för att hantera all rekryteringsdokumentation; såsom att boka in intervjuer, ta fram intervjuguider, skriva annonser, skapa anställningsbevis samt hantera administrationen i vårt rekryteringssystem ReachMee.

På Vinnova arbetar vi aktivt med frågor inom jämställdhet och mångfald och har en kompetensbaserad och digital rekryteringsprocess från start till mål. I rollen kommer du på sikt även att få möjlighet att delta i projekt för att vidareutveckla vår kompetensbaserade metodik och att ytterligare digitalisera vår rekryteringsprocess. Eftersom rekrytering är en viktig del av arbetet med de strategiska frågorna på de olika avdelningarna sker arbetet i nära samarbete med resten av HR-teamet och du rapporterar löpande om status i rekryteringarna till relevant HR-partner.

Vidare ansvarar du för den löpnade dialogen med våra kandidater under rekryteringsprocessens gång. Som HR-specialist kommer du även att bli en del av Employer Branding-teamet som består av representanter från HR och Kommunikationsavdelningen. Tillsammans ansvarar ni för att planera och genomföra kommunikationsinsatser till våra olika rekryteringsmålgrupper.

Kvalifikationer


Utbildning
▪ Akademisk examen inom HR-området eller inom närliggande relevant område.

Erfarenhet
▪ Ett par års arbetslivserfarenhet som rekryteringskonsult och/eller intern rekryterare i större verksamhet där du har varit rådgivande och coachande expertstöd i samband med kravspecifikation och urval.
▪ Erfarenhet av att självständigt ansvara för att driva hela rekryteringsprocessen, från kravprofil och annonsering till telefon- och fysiska intervjuer, referenstagning och avtalsskrivning.
▪ Gedigen arbetslivserfarenhet av kompetensbaserade rekryteringsprocesser, från att leda kravprofilsmöten och specificera krav, skriva annonser och välja annonseringskanaler till att ta fram intervjuguider samt genomföra telefonintervjuer, fysiska intervjuer, caseintervjuer och referenstagningar.
▪ Erfarenhet av digital rekryteringsadministration samt att föra intervjuanteckningar på dator.
▪ Erfarenhet av att rekrytera tjänstemän och erfarna akademiker/ingenjörer.

Kunskaper

▪ Mycket god kunskap inom komptensbaserad rekrytering.
▪ God kunskap om aktuella rekryteringskanaler samt förståelse för vikten av målgruppsanpassad kommunikation och sökordsoptimering vid annonsering.

System/programvaror

▪ Erfarenhet av rekryterings- och/eller HR-system samt mycket goda kunskaper i Office 360, speciellt Word och Outlook.

Meriterande
▪ Erfarenhet av serviceinriktat administrativt arbete, exempelvis som HR-assistent, administrativ assistent, administratör eller liknande.
▪ Erfarenhet av Employer Branding gentemot akademiker/ingenjörer med ett par års arbetslivserfarenhet.
▪ Erfarenhet av urvalsester i ett tidigt skede i rekryteringsprocessen kan vara meriterande.

Språkkunskaper
▪ Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift.


Personliga egenskaper
När vi rekryterar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som verkligen brinner för rekrytering. Som person älskar du att ge service i högt som lågt, är prestigelös och har en förmåga att inge förtroende i rekryteringssammanhang. Därtill har du en hög integritet och med ditt värdeskapande och inkluderande perspektiv och coachning synliggör du normer och omedvetna fördomar och tankemönster för att hitta mer inkluderande rekryteringslösningar. Du är van att hantera stressiga situationer och du ligger gärna steget före i ditt arbete. För att lyckas i din proaktivitet är du strukturerad, noggrann samt bra på att lägga upp och hålla tidplaner. För dig är det också viktigt att vara transparent och tydlig i din kommunikation samt att återkoppla löpande.

Samarbete är viktigt för dig och du är bra på att skapa kontakt och etablera och underhålla relationer med både chefer, medarbetare och kollegor. För dig är det en självklarhet att sätta dig in i verksamheten du arbetar för och har alltid med dig ett helhetsperspektiv i det du tar dig an och kan tydligt se hur dina arbetsuppgifter skapar värde i ett större perspektiv. För att trivas i rollen är det viktigt att du är öppen och lyhörd samtidigt som du motiveras av utveckling och förändring. Du har god självkännedom och ett reflekterande förhållningssätt. Självklart delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på HR-enheten i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en visstidsanställning i två år. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här.

Kontakt
Undrar du över något du inte hittar i annonsen? Då är du välkommen att kontakta HR-generalist Jenny Berglöw via jenny.berglow@vinnova.se och 08 473 30 46 eller HR-partner Johan Lundholm via johan.lundholm@vinnova.se och 08 473 30 51

Fackliga kontaktpersoner

Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Skicka din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast 2018-12-17.