Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Jurist till Vinnova - Sveriges innovationsmyndighet

Stockholms län, Sverige - Jurist

  • Ort: Stockholms län

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

Är du intresserad av juridik kring forskning och innovation? Då kan Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, vara en arbetsplats som passar dig. Vårt uppdrag är att främja hållbar tillväxt och stärka Sveriges konkurrenskraft genom att öppna upp för forskning och innovation.

Vi erbjuder
Vinnova är en modern myndighet med stort fokus på hållbarhet, både ur ett internt och ett externt perspektiv. Vi arbetar i ett aktivitetsbaserat kontor som är beläget nära Stockholms central. Vi tror på självledarskap och erbjuder våra anställda en god balans mellan arbete och fritid.

Här får du möjlighet att arbeta brett med myndighetens alla juridiska frågor. Du ingår i Vinnovas juristenhet som har övergripande ansvar för att ge hela verksamheten stöd i juridiska frågor. Vi är ett team på sju jurister och vi arbetar mestadels med frågor kring statligt stöd och offentlig rätt.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I rollen som jurist ger du rättsligt stöd till hela organisationen och du arbetar med många olika yrkeskategorier. Det innebär att du ger internt stöd i olika juridiska frågor, ofta med fokus på statsstöd, sekretess och förvaltningsrätt. Arbetet omfattar rådgivning, policyutveckling, information och utbildning.

Du kommer att delta i kvalitetssäkring av Vinnovas erbjudanden om finansiering (utlysningar) och granska Vinnovas avtal, beslut och riktlinjer med mera. Dessutom stödjer du organisationen vid handläggning av bidragsärenden och sekretessfrågor.

Tjänsten innebär både självständigt arbete och arbete i team. I din roll bidrar du med förbättringar och kvalitetssäkring i hela verksamheten.

Kvalifikationer
Utbildning: Juristexamen (jur.kand.)
Erfarenhet: Flera års erfarenhet från juridiskt arbete med exempelvis statsstödsregler, offentlig rätt eller allmän affärsjuridik.
Kunskaper: Djup kunskap i något eller några av ovan nämnda rättsområden.
Språkkunskaper: Mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftigt på svenska som engelska.

Meriterande: Erfarenhet av juridiken kring forskning och innovation, EU:s ramprogram, bidragsfinansiering eller något annat område som har nära anknytning till Vinnovas kärnverksamhet.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Vi söker dig som är självständig, strukturerad och har hög integritet. Du har förmåga att förena din juridiska erfarenhet med att snabbt sätta dig in i och förstå olika verksamheter och problemställningar. Du är trygg i din roll, lösningsorienterad och prestigelös och du har bra förmåga att skapa nya relationer, samarbeta och kommunicera.

Utöver den statliga värdegrunden delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning vid nyanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm och filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta chefsjurist Anna Oback via telefon 08-473 3259 eller e-post anna.oback@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Skicka din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-11-24.

Du som söker kommer via ansökningssystemet att få svara på några urvalsgrundande frågor gällande dina kvalifikationer.

#LI-Hybrid

Senast uppdaterad 24 november 2022

Statistik för sidan