Junior kommunikatör till Vinnova

Sverige - Kommunikatör

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

Är du ny i yrket och vill utvecklas som kommunikatör? Är du intresserad av att ha varierade arbetsuppgifter och prova nya spännande kommunikationsformer? Vill du arbeta på Sveriges innovationsmyndighet med många spännande möjligheter till utveckling?

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande arbetsplats där du får bidra till innovation i Sverige. Vi arbetar agilt med ständig förändring. Vårt arbetssätt innebär att du får möjlighet att testa nytt, experimentera och växa i din yrkesroll och som person tillsammans med kollegorna. Inom kommunikationsavdelningen arbetar vi med allt från att skriva eller skapa film till strategisk kommunikationsplanering och rådgivning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att:

  • Skriva och redigera innehåll på webben, bidra till nyhetsbrev och skapa inbjudningar till möten och konferenser. Du bidrar dessutom till Vinnovas närvaro i sociala medier, filmer och bildval.
  • Skapa presentationer tillsammans med medarbetare i organisationen.
  • Tillsammans med andra kommunikatörer arbeta för att uppnå våra gemensamma kommunikationsmål.
  • Bidra till att utveckla hela organisationens kommunikationsförmåga då alla medarbetare kommunicerar och är ambassadörer för Vinnova.

Inledningsvis kommer du också vara kommunikationsavdelningens administrativa stöd. Det innebär bland annat att ta hand om inkommande mejl, kontrollera leverantörsfakturor, bistå vid konferenser och hålla ordning på Vinnovas digitala publikationer. Det administrativa arbetet beräknas ta 25 procent av arbetstiden.

Kvalifikationer

Utbildning: Flerårig eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande från högskola/universitet Hyper Island, Berghs, IHM eller liknande.  

Erfarenhet: Tidigare arbetslivserfarenhet där samarbete varit i fokus, erfarenhet av digitala publiceringsverktyg samt erfarenhet av enkel filmproduktion till exempel med mobilen.

Meriterande: Det är bra om du också har erfarenhet av arbete i Episerver, Apsis, Softadmin eller Delegia, erfarenhet av att arbeta i Photoshop och/eller Indesign, utbildning i ett eller flera digitala verktyg samt erfarenhet av att skriva i digitala medier på svenska och engelska.

Språkkunskaper: Mycket skicklig skribent på både svenska och engelska (bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska). Kunskap om klarspråk.

Personliga egenskaper

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som gillar att jobba mycket operativt, har lätt att samarbeta och är självgående och välorganiserad i ditt sätt att arbeta.

Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här.

Kontakt

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kommunikationsdirektör Karin Sevedag Tell på telefon 08-473 32 27 eller på e-post karin.sevedagtell@vinnova.se.

Vi avböjer all rekrytering- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner

Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 30 17 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 31 73.

Ansökan

Skicka din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast 2018-06-05. OBS! bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska.