Handläggare med fokus på företags-inkubation, (vikariat)

Sverige - Handläggare

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Vill du vara med och bidra till att innovationer kommer till nytta i samhället? Vill du ingå i teamet som driver och utvecklar Vinnovas inkubatorprogram? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst mitt i det svenska innovationssystemet, där du kan vara med och utforma vår innovativa framtid och bidra till att Sverige blir en drivkraft i en hållbar värld.

Du arbetar tillsammans med kollegor som har ett stort samhällsengagemang och specialkompetens inom ett brett spektrum av områden. Tjänsten är placerad på avdelningen Industriell utveckling där vi idag är cirka 30 personer. Tillsammans arbetar vi med satsningar för innovation mot en mer konkurrenskraftig och hållbar industri och med digitaliseringsrelaterade frågor. Vi söker nu en vikarie till vårt team, en person som snabbt kan sätta sig in i arbetet och arbeta självständigt.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att arbeta i inkubatorprogrammet, en satsning som stärker och utvecklar det svenska inkubatorsystemet. Du ingår i ett team som består av entusiastiska och erfarna medarbetare. Tillsammans med dem kommer du aktivt att delta i utvecklingsarbetet med att ta fram nästa generations inkubatorprogram - inklusive utvärdering av pågående satsningar. Du kommer även att arbeta i ett eller flera av våra andra program.

I ditt arbete som handläggare ska du inte bara samverka med inkubatorerna. Du har även kontakt med de unga och kunskapsintensiva företag som inkubatorerna stödjer, och de innovativa projekt som dessa företag driver.

Förutom inkubatorerna runt i landet samverkar du med övriga aktörer inom innovationssystemet kring stöd till småföretag och entreprenörer, som till exempel andra myndigheter och innovationskontor.  Du kommer att representera Vinnova och presentera våra satsningar och resultat i olika sammanhang. 

Kvalifikationer

Utbildning: Akademisk examen med relevans för arbetet.
Erfarenhet: Minst 5 års relevant arbetserfarenhet inom innovationssystemet kring finansiering av företag, t.ex. från innovationskontor, inkubator, egen erfarenhet av att driva eller finansiera företag, erfarenhet från digitala tjänster/företag.
Kunskaper: God kunskap inom affärsutveckling.
Meriterande: Erfarenhet från affärsutveckling, utbildning inom organisationskunskap, verksamhetsutveckling. Erfarenhet från arbete med informations- och kommunikationsteknik eller arbete med digitalisering.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. 

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som förstår vikten av att ha koll på trender i din omvärld, och som har ett analytiskt helhetsperspektiv med dig i dina arbetsuppgifter. Rollen innebär en del administrativa moment så det är viktigt att du trivs med den typen av uppgifter och ser dem som en viktig del i ditt arbete. Du har ett genuint engagemang som visar sig i din förmåga att ta ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt och skapa resultat. Du vet vad det innebär att arbeta efter utsatta tidplaner och leverera med kvalitet. Som person trivs du allra bäst när du får samarbeta med andra. Du är trygg i dig själv, nyfiken, kommunikativ och har en fallenhet för att skapa kontakt och etablera hållbara relationer, både internt och externt. Givetvis delar du våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på avdelning Industriell utveckling i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är ett vikariat på ett år. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm, Bryssel och Tel Aviv.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell, funktionell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här.

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Andreas Aurelius, enhetschef på avdelningen industriell utveckling via telefon 08-473 30 87 eller e-post andreas.aurelius@vinnova.se.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Skicka din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast 2019-01-15 (tisdag).