Handläggare internationalisering av små och medelstora företag

Sverige - Handläggare / Programledare

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

Brinner du för att jobba med små och medelstora företag? Vill du arbeta med att skapa relationer mellan svenska företag och partners i andra länder? Vinnova utlyser nu en spännande tjänst där du kommer arbeta med att ta fram och sprida erbjudanden för små och medelstora företags internationalisering. 

Vi erbjuder
Sverige är ett föregångsland när det gäller innovation och framväxt av nya spännande företag. För att dra nytta av denna globala konkurrensfördel rekryterar Vinnova en medarbetare som ska arbeta med de små och medelstora företag som får stöd från oss.
Vi erbjuder dig ett spännande jobb där du jobbar nära utvecklingsbolagen i Sverige. Inkubatorer, innovationskontor och andra ekosystem för innovation kommer att vara dina samarbetspartners. En annan del i arbetet kommer vara att utveckla Vinnovas internationella samarbeten med systerorganisationer runt om i världen, bland annat  i Indien, Frankrike och Tyskland.
På Vinnova kommer du att samarbeta med personer från flera avdelningar. Tjänsten innebär möjligheter att utveckla satsningar tillsammans med Vinnovas programteam som jobbar med små och medelstora företag och med våra utsända i Silicon Valley och Tel Aviv.
 
 
Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I rollen som handläggare för internationalisering av små och medelstora företag kommer du att jobba med att utveckla och sprida Vinnovas internationella erbjudanden till små och medelstora företag. En viktig uppgift blir att skapa en process där företag som fått stöd från Vinnova ges möjlighet att hitta rätt inom innovationssystemet för att på ett effektivt sätt hitta rätt stöd till rätt företag vid rätt tidpunkt. För att lyckas med detta kommer du att samarbeta med andra på Vinnova och med andra myndigheter och organisationer.
Sverige har via regeringen ett innovationspartnerskap med Indien, Tyskland och Frankrike. En del i ditt uppdrag blir att ta fram insatser som hjälper små och medelstora företag att dra nytta av dessa partnerskap på bästa sätt. Förutom partnerskapen arbetar Vinnova med samarbeten med ett antal andra utvalda länder.

Som handläggare på Vinnova är en viktig arbetsuppgift att handlägga projekt, föra dialog med externa projektledare och följa upp effekterna av de projekt vi stödjer.

Kvalifikationer

Utbildning: Akademisk utbildning
Erfarenhet: Arbete med att stödja innovativa små och medelstora företag.
Kunskaper: Kunskap om det svenska stödsystem till innovativa små och medelstora företag. Kunskap om myndigheter och organisationer som arbetar med exportfrämjande.
Meriterande: Erfarenhet från FoU-verksamhet i företag eller annan FoU-intensiv organisation, gärna en startup. Erfarenhet av internationella samarbeten inom forskning och innovation.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som är van att skapa och underhålla nätverk. Du är en driven person som är van att ta eget ansvar för processer, men du jobbar gärna i team för att uppnå uppställda mål. För att du ska trivas i rollen är det viktigt att du brinner för små och medelstora företags utveckling, men att du samtidigt har förståelse för rollen som handläggare i staten.

Ett stort intresse för internationellt samarbete är självklart. För att etablera fungerande relationer är det viktigt att du är nyfiken, prestigelös och har en fallenhet för att skapa kontakt och etablera hållbara relationer, både internt och externt. I rollen som handläggare är det också viktigt att effektivt kunna handlägga ärenden.  Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på avdelning Internationellt samarbete i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här.

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Joakim Appelquist, avdelningschef för Internationellt samarbete via telefon 08-473 00 00 eller e-post joakim.appelquist@vinnova.se.
Vi avböjer all rekrytering- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Skicka din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast 2018-06-05.