Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Handläggare inom digital och möjliggörande teknik

Stockholms län, Sverige - Handläggare

  • Ort: Stockholms län

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

Har du ett brett intresse för innovation, framtidens teknik och lösningar inom digitalisering? Vill du arbeta med satsningar för digital teknik och för en grön omställning av samhället? Hos oss får du chansen att göra skillnad.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst där du bidrar till satsningar på framtidens teknik och digitala lösningar. Vid din sida kommer du att ha kollegor med ett starkt samhällsengagemang och specialistkompetens inom flera områden. Tillsammans gör vi skillnad för Sveriges framtid.

Vinnova finansierar forskning och innovation som stärker utvecklingen av ett hållbart samhälle och näringsliv. Vi öppnar nya vägar för svensk innovation kopplat till digital omställning. Det kan handla om exempelvis komplexa system, artificiell intelligens (AI), machine learning (ML), data och datadelning, eller möjliggörande teknikområden (halvledare, kvant, 5G/6G) som skapar förutsättningar för en hållbar digital utveckling.

Här får du möjlighet att arbeta inom ett brett fält med många externa och interna kontakter och med goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras.

Rollbeskrivning
I din roll som handläggare inom avdelningen Industriell utveckling stödjer du forskning och utveckling, kunskapsutbyte och samverkan inom digital omställning, data och digital teknik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga bidragsprojekt, föra dialog med externa projektledare och att följa upp resultaten av de projekt vi finansierar. En del i arbetet kommer att vara att administrera våra program och att tillsammans med andra handläggare och områdesledning utveckla Vinnovas satsningar. Du kommer att vara med och ta fram policy- och faktaunderlag inom det digitala området. Vi ser gärna att du vill arbeta datadrivet med analys och uppföljning.

Du kan också komma att arbeta med internationella program och internationella samarbeten samt att främja informationsutbyte och samverkan mellan aktörer inom de teknikområden som Vinnova stödjer.

Kvalifikationer
Utbildning:
-Relevant akademisk examen, exempelvis civilingenjörsutbildning, inom ett område som är relevant för digital teknik, informations- och kommunikationsteknikområdet eller digital omställning.
Erfarenhet:
-Några års relevant arbetslivserfarenhet inom näringsliv, offentlig sektor eller akademi.
-Minst ett par års arbetslivserfarenhet där samverkan med andra aktörer varit en central del av dina arbetsuppgifter.
-Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt.
Kunskaper:
-God kunskap inom digital teknik, data, datadelning och artificiell intelligens, samt förståelse för utmaningar och möjligheter som tillgången till data ger för omställning av samhälle och näringsliv.
- God kunskap gällande samverkan mellan företag, universitet/högskolor och forskningsinstitut.
Språkkunskaper:
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande:
-Relevant forskarutbildning eller erfarenhet inom forskning och innovation.
-Erfarenhet av samarbeten i eller med andra myndigheter eller forskningsfinansiärer.
-Erfarenhet av internationell samverkan inom forskning och innovation.
-Erfarenhet av att facilitera utvecklingsprocesser.
-Kunskap om det svenska innovationssystemet och om flera olika branscher.
-Kompetens kopplat till hållbar näringslivsutveckling.
-Ett etablerat nätverk inom industrisektorn.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har ett brett intresse för teknik och innovationers betydelse för en hållbar industriell utveckling. Du förväntas hålla dig uppdaterad på bredden inom området och följa teknik- och policyutveckling. Som person är du nyfiken, initiativrik och lösningsorienterad.

För att trivas i rollen behöver du vara samarbetsorienterad och intresserad av att knyta kontakter och bygga nätverk. Samverkan är en central del av rollen så det är viktigt att du har förståelse för samverkan mellan företag, universitet och forskningsinstitut. Du är van att bemöta skiftande förväntningar från olika parter. Eftersom du representerar Vinnova i olika sammanhang bör du vara van vid och bekväm med att presentera inför en grupp.

Därtill har du ett genuint engagemang i ditt arbete, som visar sig i din förmåga att ta ansvar, göra snabba återkopplingar och självständigt driva ditt arbete framåt. Du har förmåga att skapa en god struktur som möjliggör flexibilitet och hantering av flera parallellt pågående uppgifter.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta, Jessica Svennebring, enhetschef på avdelningen Industriell utveckling, via telefon 08-473 3134 eller e-post jessica.svennebring@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-03-22. Vänligen bifoga examensbevis.

#LI-Hybrid

Senast uppdaterad 22 mars 2023

Statistik för sidan