Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Handläggare för Vinnovas globala innovationssamverkan

Ansök senast 07 december

Stockholms län, Sverige - Handläggare

  • Ort: Stockholms län

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Ansök senast: 07 december 2022

Är du intresserad av innovation och nya lösningar på en internationell nivå? Vill du arbeta med att skapa relationer mellan olika aktörer globalt? Vi söker en kollega som kan bidra i vårt globala innovationsarbete.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande roll där du får vara med och stärka vårt samarbete med strategiskt viktiga länder. 

Idag är vi trettio personer på avdelningen Internationellt samarbete, som tillsammans är Vinnovas experter på internationalisering. Vi söker nu en medarbetare som vill bli en del av vårt team och tillsammans med oss göra skillnad i det globala innovationsarbetet.

Du kommer att bredda ditt nätverk och arbeta tvärsektoriellt med engagerade kollegor i ett öppet och innovativt arbetsklimat. Det internationella perspektivet är centralt i Vinnovas prioriterade uppdrag och arbete. 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som handläggare med fokus på internationalisering och samverkan har du en samordnande roll i vårt internationella arbete. Du kommer att arbeta med att implementera och följa upp Vinnovas internationaliseringsstrategi. 

Tillsammans med dina kollegor och våra utsända i Silicon Valley och Tel Aviv kommer du att utforma, utveckla och sprida våra internationella erbjudanden till stöd för forsknings- och innovationsprojekt. I din roll ansvarar du för stora event såsom Sweden Innovation Days. 

Internt på myndigheten arbetar du med att stärka upp de team som idag är involverade i internationella samarbeten. Du ansvarar för genomförande av satsningar som bidrar till strategiskt relationsbyggande och långsiktigt innovationsfrämjande internationellt. 

I din roll arbetar du med systerorganisationer i världen för att upprätta samarbeten mellan olika aktörer. Dina samarbetspartners kommer att vara företag, lärosäten, forskningsinstitut, inkubatorer, myndigheter och regeringskanslier. 

Kvalifikationer
Utbildning:
- Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet:
- Minst fem års arbetslivserfarenhet med strategiskt relationsbyggande och innovationsfrämjande.
- Erfarenhet av internationellt arbete med inriktning på näringsliv samt bilaterala relationer internationellt.
- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation såsom myndighet eller departement, alternativt en innovationsfrämjande organisation med koppling till Vinnovas uppdrag och inriktning.
- Erfarenhet av projektledning.
- Erfarenhet av att leda eller planera stora internationella event.
Kunskap:
- Mycket god kännedom om främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. 

Meriterande:
- Erfarenhet som entreprenör, rådgivare eller konsult inom innovation eller internationellt samarbete.
- Ett etablerat nätverk kopplat till främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet. 

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt driv och engagemang för ditt arbete. Du är van vid att arbeta i en bred generalistroll snarare än nischat mot en enskild sektor eller inriktning. Du är spindeln i nätet och arbetar strukturerat och strategiskt mot uppsatta mål. 

För att trivas i rollen behöver du självständigt kunna möta olika situationer i en internationell miljö. Du är skicklig på att kommunicera, samarbeta och samverka med andra aktörer. Du skapar och bibehåller goda relationer. Du är initiativtagande i möten och har byggt upp ett stort nätverk. 

Vidare tycker du om att arbeta flexibelt och behovsanpassat utifrån varje given situation. Du kan växla mellan möten med små teknikföretag och policydiskussioner på departementet. Du kan också kombinera arbetsuppgifter som att tänka strategiskt, hålla möten och presentationer och skriva avtal. 

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete. 

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor. 

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley. 

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här 

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Rydén via telefon 08-473 3116 eller e-post karin.ryden@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp. 

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036. 

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-12-07. Till ansökan bifogas betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

#LI-Hybrid

Senast uppdaterad 4 december 2022

Statistik för sidan