Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Erfaren HR-partner med fokus på arbetsmiljö och arbetsrätt

Ansök senast 27 september

Stockholms län, Sverige - HR-partner

  • Ort: Stockholms län

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

  • Ansök senast: 27 september 2021

Är du en driven person med erfarenhet inom HR-området i statlig verksamhet? Trivs du med att stödja chefer och ledare i frågor om arbetsmiljö och arbetsrätt? Vill du arbeta tillsammans med andra för att uppnå gemensamma mål? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi erbjuder
För dig som vill arbeta brett inom HR erbjuder vi en spännande och omväxlande tjänst. Hos oss kommer du att ha en viktig roll i arbetet med att stödja, utveckla och anpassa organisationen och våra arbetssätt.

På HR är vi ett sammansvetsat och engagerat team som tillsammans driver utvecklings- och förbättringsfrågor, med målet att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. Vinnova är en modern myndighet där vi arbetar tillitsbaserat, värderingstyrt och flexibelt med siktet inställtpå att ligga i framkant. För att nå våra mål är engagerade och välmående medarbetare vår viktigaste tillgång.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I enlighet med Vinnovas verksamhetsplan för 2021 lägger vi fokus på stärkt arbetsmiljöarbete för att säkerställa en långsiktigt hållbar arbetsmiljö.

Som HR-partner ansvarar du för att driva strategiskt HR-arbete i myndighetens verksamhetsövergripande processer. En förutsättning för att nå verksamhetsmålen är arbetssätt där vi tillsammans arbetar aktivt för en hållbar arbetsmiljö med gott ledarskap, medarbetarskap och teameffektivitet, samt utveckling av samverkan och avtal.

Samtidigt stödjer du personalansvariga chefer i arbetsrättsliga frågor, strategisk kompetensförsörjning, lönebildning och arbetsmiljöfrågor såsom stöd i rehabiliteringsprocesser. Det innebär att du får tillämpa dina kunskaper och arbeta både brett och djupt inom HR-området.

Arbetsmetoder och alternativ till lösningar är inte alltid givna eller definierade på förhand utan kräver planering, metodutveckling, nytänkande och avvägningar. Som HR-partner arbetar du med ställningstaganden och komplexa uppgifter av analyserande och utvärderande karaktär. Genom ditt arbete medverkar du till att Vinnova utvecklas som myndighet och att vi etablerar nya arbetssätt.

Kvalifikationer

Utbildning
-Högskoleutbildning inom personal, beteendevetenskap eller motsvarande utbildning inom HR-området.
Erfarenhet
- Flera års erfarenhet av brett strategiskt och operativt arbete inom HR-funktioner i statliga myndigheter.
- Erfarenhet av förhandling och samverkan, exempelvis genom arbete med eller införande av samverkansavtal.
- Erfarenhet av att driva och samordna arbetsgivarfrågor genom partsgemensamt arbete.
- Erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och rehabilitering i en samordnande roll.
- Erfarenhet av att samordna och handleda i komplexa situationer.
- Erfarenenhet av förändrings- och förbättringsarbete och/eller processledning.
- Erfarenhet av att leda och facilitera möten, leda- och presentera för grupper av olika storlek och i olika forum såväl som på plats eller distans genom digitala verktyg och arbetssätt.

Kunskap
- Uppdaterad bred och djup kunskap inom personal och arbetsrätt i statlig verksamhet. Vi ser gärna att du har mycket god kunskap om teorier och metodiker såväl som praktisk tillämpning av exempelvis statliga arbetsrättsliga avtal och arbetsmiljöfrågor.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket, i tal såväl som skrift.

Systemvana/programvaror

- Mycket goda kunskaper i Microsoft Office 365 (särskilt Word, Excel, Outlook och Powerpoint).
- Erfarenhet av att arbeta i rekryterings- och/eller HR-system.

 Meriterande
- Bred erfarenhet och kunskap inom kompetensförsörjning och lönebildningsfrågor.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som är du nyfiken, prestigelös och som delar med dig av dina kunskaper. För dig är gott samarbete och erfarenhetsutbyte viktigt. Du är skicklig på att skapa kontakt, bygga relationer, presentera och facilitera. Du kan framföra budskap på ett sätt som väcker engagemang och intresse hos omgivningen. Likaså kan du förhandla effektivt och få genomslagskraft.

Du initierar och ansvarar för utveckling av metoder och arbetsformer med effektivt resultat. Du har lätt för att lära, sätter dig in i regelverk och avtal och anpassar dig till nya situationer och arbetssätt, samtidigt som du driver ditt arbete framåt.

Som person har du stor etik och integritet. Du hanterar press och känsliga situationer konsultativt, metodiskt, lugnt och tryggt. Du kan göra avvägningar i komplexa ärenden och hitta en framkomlig väg. Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på HR-enheten inom avdelningen Verksamhetsutveckling och stöd, i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är ett vikariat på heltid fram till sista juni 2022. Tillträde så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley

Vårt mål är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Johan Lundholm, HR-partner på HR-enheten, via telefon 08-473 3051 eller e-post johan.lundholm@vinnova.se.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Karin Stenström, telefon 08-473 3152, Mårten Berg, telefon 08-473 3197 eller Charlotte Furusten, telefon 08-473 3036 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173

Ansökan
Välkommen med din ansökan via vår rekryteringsportal senast 2021-09-27. Till ansökan bifogas CV, personligt brev och examensbevis, betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

Senast uppdaterad 25 september 2021

Statistik för sidan