Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Avdelningschef för innovation inom hälsa och life science

Stockholms län, Sverige - Avdelningschef

  • Ort: Stockholms län

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

På Sveriges innovationsmyndighet får du möjlighet att påverka Sveriges framtid som ledande innovationsland. Vill du arbeta för en hållbar omställning av hälsosektorn? Då kan det vara dig vi söker.

Vi erbjuder
För dig som vill medverka till nyskapande forskning och utveckling inom högaktuella områden erbjuder vi en spännande och omväxlande tjänst. På Vinnova öppnar vi upp för innovation som kan lösa morgondagens stora utmaningar.

Du får möjlighet att arbeta brett inom hälsa och life science, samtidigt som du breddar ditt nätverk i Sverige och internationellt.

Vår arbetsplats är formad utifrån vår värdegrund. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och ett öppet arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Våra moderna och aktivitetsbaserade lokaler är belägna nära Stockholm central.

Rollbeskrivning
Vinnova stödjer forskning och innovation genom finansiering av samarbetsprojekt som sker i samverkan mellan aktörer i akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle.

Du kommer att leda Vinnovas arbete inom området hälsa och life science. Området spänner över hela bredden från förebyggande hälsa till diagnostik och behandlingsmetoder. Vi arbetar med såväl hela ekosystemet för hälsa och life science som med nya spetsområden.

Som avdelningschef ingår du i Vinnovas verksledning och medverkar i myndighetens strategi- och verksamhetsplanering. Du ansvarar för arbetsmiljö och kompetensförsörjning på din avdelning som består av 25 personer uppdelat på två enheter. Varje enhet har en enhetschef som i sin tur ansvarar för medarbetarsamtal och lönesättning för medarbetarna inom sin respektive enhet.

Medarbetarna arbetar tvärfunktionellt i myndighetens prioriterade områden. Du säkerställer att de har goda förutsättningar, att de utvecklas, trivs och levererar önskade resultat. Organisationen är indelad i en matris där du också företräder området Hållbar precisionshälsa.

Kvalifikationer

Utbildning
• Akademiska studier inom relevant område.

Erfarenhet
• Flerårig erfarenhet som chef med personalansvar i en kunskapsintensiv organisation
• Erfarenhet av arbete i eller med offentlig sektor
• Erfarenhet och kunskap av att arbeta inom området hälsa eller life science
• Flerårig erfarenhet av strategisk planering och uppföljning inom området hälsa/life science och god kännedom om de olika aktörerna i ekosystemet
• Vana att utöva ett tydligt och inkluderande ledarskap, samt trygghet i att agera arbetsgivarföreträdare
• Erfarenhet av förändringsledning
• Vana att företräda verksamheten inför representanter och beslutsfattare från offentlig sektor, universitet, företag och andra organisationer

Kunskaper
• Mycket god förståelse för ekosystemet inom hälsa/life science
• God kunskap och erfarenhet av utmaningar inom hälsa eller life science
• God kännedom om näringslivet nationellt
• God förståelse för hur samarbete mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor fungerar och Vinnovas roll för att stärka förmågan till systeminnovation
• Kunskap eller intresse för digitalisering och möjliggörande teknik

Språkkunskaper
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på båda språken

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi tror att du som söker är omvärldsorienterad och strategiskt lagd. Du har förmåga att lyfta blicken och se hela innovationssystemet.

Vi söker dig som är utvecklingsinriktad och van vid förändringsledning. Du bidrar prestigelöst med din kunskap och nytänkande. Som person är du lyhörd och värdesätter andras kompetens. Du ser och lyfter potentialen hos dina medarbetare.

Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du är pedagogisk och skicklig på att anpassa ditt ledarskap och din kommunikation för att få genomslag. Du är trygg i rollen som ledare och utövar ett tydligt och inkluderande ledarskap.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
På Vinnova tillämpar vi hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Minst hälften av arbetstiden förläggs till vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm som är vår huvudarbetsplats.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka 3,5 miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
- Jonas Brändström, avdelningschef på avdelningen Samhällsutveckling, via telefon 08-473 3194 eller e-post jonas.brandstrom@vinnova.se
- Daniel Rencrantz, förvaltningsdirektör, via telefon 08-473 3184 eller e-post daniel.rencrantz@vinnova.se
- Emily Beijer, HR-partner, via telefon 08-473 3112 eller e-post emily.beijer@vinnova.se 

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2023-09-19. Vinnova arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du inte behöver skicka in ett personligt brev.

Senast uppdaterad 19 september 2023

Statistik för sidan