Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Horisont Europa - nyheter i regelverket

Virtuella tis 16 feb 2021 kl. 13:00-14:30

Horisont Europa, EU:s nya ramprogram för forskning och innovation, tar vid där det tidigare programmet Horisont 2020 slutar. Vill du veta mer om de övergripande ändringarna mellan regelverken för Horisont 2020 och Horisont Europa? Välkommen på ett kortare informationstillfälle den 16 februari.

Horisont Europa sträcker sig mellan 2021 och 2027 och tar vid där det tidigare programmet Horisont 2020 slutar. Med början första kvartalet 2021 bygger EU vidare för att kunna stärka effekten av forskning och innovation, med målet att kunna rusta för arbetet med att ta sig an globala utmaningar och kunna nå FN:s globala mål.

För dig som vill veta mer om de övergripande ändringarna mellan regelverken för Horisont 2020 och Horisont Europa arrangerar Vinnova den 16 februari ett kortare informationstillfälle.

Informationstillfället vänder sig specifikt till dig som arbetar med ramprojekt och som vill ha en generell överblick av ändringarna i regelverket.

Vi kommer bland annat att belysa kontraktsformen, personalkostnader och spridning av resultat i stora drag. Vid detta tillfälle kommer vi att utgå från att du har en baskunskap om Horisont 2020-regelverket för jämförelse. Detaljerna i hela regelverket kommer att belysas vid senare utbildningstillfällen.

Ansvariga är Jessica Umegård och Gwendolyn Schaeken, nationella kontaktpersoner (NCP) för juridiska och finansiella frågor gällande ramprogrammet, på Vinnova.

Observera att mötet är digitalt och kommer att hållas på svenska.

Vänligen notera att det är begränsat antal digitala platser på mötet, max 300 deltagare. Om mötet blir fullbokat så upprättas en väntelista.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Gwendolyn Schaeken

Nationell kontaktperson, Vinnova

+46 8 473 30 16

Jessica Umegård

Nationell kontaktperson, Vinnova

+46 8 473 31 19

Senast uppdaterad 16 februari 2021

Statistik för sidan