Följ med Vinnova till Shanghai och Shenzhen

China, 国合路125号 mån 11 nov kl. 08:00 - fre 15 nov 2019

Arbetar du med innovationsprojekt inom fordonsindustrin, och vill samverka med kinesiska aktörer? Då har du möjlighet att följa med till Kina i november för att få nya insikter och knyta kontakter.

I november planerar Vinnova tillsammans med partners en resa till Shanghai och Shenzhen, Kinas kanske mest dynamiska och innovativa städer. Dagarna kommer att vara fyllda med intressanta föreläsningar, studiebesök och match-making aktiviteter.

Resan börjar med tre dagar i megastaden Shanghai, 11–13 november, sedan åker vi med höghastighetståget söderut för att avsluta med två dagar, 14-15 november, i Shenzhen, staden som blivit känd för sin innovativa start-upp scen.

Vinnova har ett bilateralt samarbete med Kina och vår partner MOST (Ministry of Science and Technology of the PRC China) kommer att bistå med program och innehåll. Aktiviteter kommer även att samordnas med svenska och kinesiska partner som EEN, FKG, BRG, Business Sweden och andra.

Syftet med resan är att främja innovationssamarbetet mellan Sverige och Kina samt ge svenska aktörer möjlighet att bättre förstå landet och eventuellt träffa en kinesisk projektpart för framtida samarbeten. Vinnova har en planerad utlysning 2020:

Området som berörs under resan är:

  • Fordonsindustri

Är du intresserad av att följa med?

Svensk industri i Sverige och i Kina, universitet och högskolor, industriella forskningsinstitut, alla är välkomna att följa med på resan. Antalet platser är dock begränsade och om det behövs gör Vinnova ett urval. Hör gärna av er med frågor och funderingar. Deltagare bokar sin egen resa och boende men Vinnova skickar rekommendationer på hotell och restider. Anmäl ditt intresse senast 13 september. Frågor och anmälan skickas till Katarina Duca,

Vinnova erbjuder resebidrag till SMF 

Små och medelstora företag (SMF) kan söka resebidrag. Resebidraget är en schablon på 25,000: - för att täcka kostnaden för flygresa tur och retur samt boende för en person under de aktuella dagarna. Flyg och boende bokas på egen hand. Redovisning av verkliga kostnader sker efter avslutad resa. Kontakta Birgitta Boman för att få formulär för resebidrag. 

Ansökan för resebidrag är inte en garanti för plats utan urvalet sker i konkurrens med andra sökande. Resebidrag beviljas små och medelstora företag med följande prioritering: 

  1. Företag som har en projektpartner i Kina där ett fysiskt möte kan stärka möjligheten att utforma ett projektavtal.
  2. Företag som har en eller flera tänkta projektpartner i Kina och där ett fysiskt möte kan möjliggöra att en projektkonstellation kan bildas
  3. Företag som inte har projektpartner men vill hitta en med syfte att bedriva innovationsprojekt

Vinnova samlar alla som får resebidrag till ett förberedelsemöte den 17 oktober på Vinnova. På mötet går vi igenom resan och svarar på eventuella frågor.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Ciro Vasquez

Handläggare internationell verksamhet

+46 8 473 31 30

Lars Friberg

Handläggare

+46 8 473 30 09

Birgitta Boman

Handläggare - resebidrag

+46 8 473 30 17

Läs mer

Senast uppdaterad 20 juni 2019

Statistik för sidan