Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Digitala affärsekosystem i transformation: Städer, industri, transporter, finans och hälsa

Virtuella tor 27 jun 2019 kl. 11:30-15:00

Möt svenska innovationsprojekt från fronten av omvälvande förändringar inom flera domäner och branscher. Välkommen till ett webbsänt seminarium inom pågående och kommande transformation i digitala ekosystem!

Webbsändning

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Under de senaste 10 - 15 åren har vi på konsumentmarknaden sett en framväxt av globala teknikjättar och framförallt nio amerikanska och kinesiska giganter som till exempel Alibaba och Amazon. Dessa digitala affärsekosystem understöds av konsumentdata med komplexa modeller för innovationer och affärer och är innovativa ledare gällande artificiell intelligens.

Samtidigt ökar digitalisering även i industrin inom process och tillverkning, telekom, transporter och fordon, försäkring, finans och betalningar, hälsa, energi och byggnation samt inom smarta städer och smarta hem.

De tekniska byggblocken inom digitala affärsekosystem är artificiell intelligens (AI), femte generationens mobiltelefoni (5G) och Internet of Things (IoT). Artificiell intelligens och autonoma system förutspås leda till en fjärde industriell revolution, något som ibland också kallas för Industri 4.0.

Det här påverkar oss alla individer som samhällsmedborgare, konsumenter och i vår yrkesutövning oavsett bransch.

Vi som jobbar i det svenska innovationssystemet behöver särskilt skapa oss insikter i frågan för ett aktivt engagemang och agerande.

Hur kan vi nu främja att utvecklingen blir hållbar; socialt, ekonomiskt och ekologiskt? Var finns svensk innovationskraft idag? Vad händer framåt?

Öppna upp för innovation!

Seminariet är en del av Vinnovas seminarieserie "Öppna upp för innovation!" Seminarieserien fokuserar på perspektiv och processer som stärker Sveriges förmåga att möta stora samhällsutmaningar.

Webbsändning
Seminariet kommer att webbsändas på denna sida.

Agenda

Nedan ser du det preliminära programmet för eftermiddagen. Det kan tillkomma fler talare och teman. Modererar gör Anne Lidgard, direktör på Vinnova. Delar av seminariet kommer att hållas på engelska. 

  • 11.30 - 12.05 Salladslunch 
  • 12.05 - 12.15 Inledning, Cecilia Sjöberg, Vinnova
  • 12.15 - 13.30 Presentationer
    Industrialisering av molnet – slutet för Do-It-Yourself-mentaliteten, Daniel Arthursson, serieentreprenör och grundare av iCloud, CloudMe och CloudBackend
    AI & moln för industrin, Johan Eker, Ericsson AB och Azimeh Sefidcon, Ericsson AB
    Digitala dataströmmar i processindustrin, Malin Rosqvist och Peter Wallin, RISE
    Ramverk för data/IoT-plattformar i städerna, Therese Balksjö och Claus Popp Larsen, RISE
    Tjänsteplattformar i ett system-av-system för fordonskonvojer, Pontus Svenson och Maria Klingegård, RISE
  • 13.30 - 13.45 Fika och mingel
  • 13.45 - 14.30 Presentationerna fortsätter
    Intelligent helhetsplattform för diabetes, Annie Chandy och Damon Tojjar, LU
    Productive 4.0 meets Bank 4.0, Christian Lagerkvist och Caroline Berg von Linde, SEB
    Digital business model innovation in the Swedish industrial ecosystem, Vinit Parida, LTU
  • 14.30 - 14.50 Reflektioner; vad behöver göras framåt?
    Panel med Reno Filla, Scania, Ann-Charlotte Mellquist, RISE, Peter Löfgren, Synerleap/ABB, Eva Nahari, Cloudera och Peter Svensson, Tillväxtanalys
  • 14.50 - 15.00 Moderator Anne Lidgard summerar och avslutar dagen

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Ulf Öhlander

Handläggare

+46 8 473 30 08

Senast uppdaterad 29 maj 2019

Statistik för sidan