Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Webbsänt möte om hur vi kan stärka innovation genom misslyckanden!

Arrangör: Vinnova och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Webbsändning från Kulturhuset i Stockholm tor 14 jun 2018 kl. 13:00-15:30

Kan vi stärka offentlig sektors innovationsförmåga genom misslyckanden? Ja, om vi lär av dem! Hela seminariet finns nu tillgängligt att ta del av via webbsändning.

Webbsändning

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Innovation är en process där misslyckande och framgångar är sammanflätade. Forskning visar att upp till 90 procent av alla innovationsprojekt misslyckas. Innovationsledare är väl medvetna om att misstag är en ofrånkomlig del av innovationsprocessen, men denna förståelse finns sällan hos övriga delar av organisationen.

Inom det offentliga finns ofta en nollfelskultur som begränsar möjligheterna att utmana det befintliga och pröva nya sätt att lösa uppdragen på. Vilken betydelse har detta för möjligheterna att stärka innovationsarbetet i offentlig verksamhet och hur kan man bygga en kultur som accepterar att det inte alltid går som man tänkt sig.

Kom och ta del av Museum of Failures spännande exempel på misslyckade innovationer, lyssna på modiga kommuner som vågar testa och misslyckas samt lär dig några knep för hur du och din organisation kan minska risken för stora misslyckanden genom att våga testa och misslyckas i det lilla.

13.00 - Välkommen!
Sofia Norberg, Vinnova och Klas Danerlöv, SKL

Tre exempel på kommuner som på olika sätt vågar testa och vågar misslyckas och lär av det

  • Gunnar Björkman, Innovationsdirektör, Stockholm stad
  • Richard Hylerstedt, Tjänstedesigncoach, Stadsledningsförvaltningen, Helsingborgs stad
  • Klara Palmgren Broryd, Strategi- och förnyelsedirektör, Nacka kommun

14.00 - Presentation av Museum of Failure
Samuel West från Museum of Failure presenterar utställningen samt bakgrunden till den.

Innovationsguiden SKL
Sara Tunheden och Ulrika Lundin

Innovationsguiden är ett metodverktyg för att utveckla innovativa lösningar i offentlig sektor. Metoderna bygger på tjänstedesign som utgår ifrån förståelse för användarens behov och upplevelser men lyfter också fram medarbetarnas och utförarnas perspektiv på utmaningarna. Innovationsguiden är ett stöd som gör det lättare att fokusera på att lösa "rätt" problem och sluta göra det som inte efterfrågas. Helt enkelt ett sätt att minska risken att misslyckas i sitt utvecklingsarbete genom att våga testa och misslyckas i liten skala.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.33204199999999 E: 18.064943900000003 (Visa på karta)

Senast uppdaterad 5 juni 2018

Statistik för sidan