Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Misslyckandets dynamik – vad kan vi lära av plastcykeln, Googleglasögonen och kvinnopennan?

Arrangör: ESBRI och Vinnova Kulturhuset, Sergels torg, Stockholm, Studion ons 13 jun 2018 kl. 13:30-15:00

Välkommen till en specialföreläsning om betydelsen av mindre lyckosamma innovationer. Utöver spännande forskning har du också möjlighet att ta del av Museum of Failures exklusiva pop up-utställning och ett mingel med dryck och tilltugg. Föreläsningen genomförs i samarbete mellan ESBRI, Vinnova och Museum of Failure. Anmälan görs via extern länk till Esbri:s (Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning) anmälningssida.

Tid: Onsdag 13 juni 2018, 13.30-15.00
Plats: Kulturhuset, Studion, Sergels torg 3, Stockholm
Talare: Cassandra Marshall, Vinnova, professor Karl Wennberg, Linköpings universitet och Ratio samt Samuel West, legitimerad psykolog, Museum of Failure

Föreläsningen ingår i ESBRIs öppna föreläsningsserie Estrad, i samarbete med Vinnova. 

 

Cassandra Marshall kommer att ge en introduktion till ämnet, och berätta varför Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet – väljer att lyfta fram misslyckande innovationer med hjälp av Museum of Failure.

Karl Wennberg kommer sedan att ge oss en sammanfattning av forskningsläget kring misslyckanden, både i startups och etablerade företag. Han menar att misslyckanden är en oundviklig del av entreprenöriella processer, och många framgångsrika entreprenörer framhåller att de har lärt sig mycket av tidigare floppar. Ändå förknippas misslyckande med affärsmässigt och socialt stigma. Samtidigt försöker storföretag underlätta "experimenterande" med innovationer. Det låter bra i teorin, men i praktiken försvåras arbetet ofta av regler och finansiell styrning. Under vilka förutsättningar kan vi lära oss av våra misslyckanden?

Sist ut är Samuel West, grundare av Museum of Failure. I museet har han samlat över 80 misslyckade innovationer från hela världen. Han vill visa att majoriteten av alla innovationer misslyckas, de hamnar i byrålådan eller floppar på marknaden. West menar att det finns mycket att lära av misslyckanden men att vi behöver ha i åtanke att innovation är "risky business". Från scenen kommer han att guida oss genom några av museets godbitar. Vad sägs om Apples handdator Newton, Google Glass, Bics penna för kvinnohänder, eller de fettsnåla chipsen med olestra (som ger dig diarré)?

 

 

Observera att anmälan på ESBRI:s hemsida är bindande. Deltagande i föreläsningarna är kostnadsfritt. Deltagare som anmält sig och som inte deltar kommer dock att debiteras en administrativ avgift på 400 kronor. Eventuell avanmälan måste ske senast 1 dag innan föreläsningen.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.33204199999999 E: 18.064943900000003 (Visa på karta)

Senast uppdaterad 1 juni 2018

Statistik för sidan