Konferens: Kvalitetsmässan för offentlig sektor

Gothenburg tis 14 nov kl. 10:00 - tor 16 nov 2017 kl. 17:00

Varmt välkommen till Vinnovas seminarier på Kvalitetsmässan, där vi presenterar resultat från tidigare finansierade projekt.

Vinnova är medarrangörer till Kvalitetsmässan - årets största och viktigaste mötesplats för alla som arbetar med att utveckla offentlig verksamhet. Vinnova arrangerar tre seminarier:

Tisdag 14 november

13.40 - 14.40:
Programmering och digital kompetens i skolan

Möt lärare, forskare och entreprenörer med breda erfarenheter av att arbeta med programmering och digital kompetens i skolan. Många av projekten finansierades inom ramen för Vinnovas satsning på Digitalisering för framtidens skola.

15.00 - 16.00:
Verklighetslabb och Policylab

För att lyckas med ett utvecklingsprojekt behöver vi ta hänsyn till oväntade krav från miljön där lösningen ska göra nytta. Genom att tidigt testa idéer i verkliga miljöer synliggörs inte bara vad som krävs av lösningen utan också vad som krävs av regelverk och policyer för att nya idéer skall kunna användas.

Onsdag 15 november

14.10 - 15.10
Innovationsledarlyft för ökad innovationskraft

Innovation i offentlig verksamhet ska skapa större nytta och kvalitet för medborgarna. Men hur ska det gå till? Hur kan vi utveckla ledarskapet och de organisatoriska förutsättningarna för innovation så att innovationskraften stärks? I detta seminarium vill med exempel från forskning och praktik bjuda in till dialog om utmaningar och möjligheter för ett "innovationsledarlyft" i offentlig verksamhet.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.
Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Karin Eriksson

Enhetschef

+46 8 473 31 09