Forskar Grand Prix: Är du bäst i Sverige på att presentera din forskning?

Stockholm, Nalen tis 28 nov 2017 kl. 14:00-16:00

Kan du presentera din forskning på fyra minuter? Då kan du delta i Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare – Forskar Grand Prix 2017!

Webbsändning

I Forskar Grand Prix tävlar du i att presentera din forskning på bara fyra minuter. Nu har du chansen att kvalificera dig direkt till finalen på Nalen i Stockholm den 28 november 2017. I år delar Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren ut priset till vinnaren.

”Vad forskar du om?” är kanske den vanligaste frågan du får som forskare. Att kunna svara på den på ett enkelt och engagerande sätt ökar dina chanser att nå ut med din forskning. Du möter nya frågor du kanske inte tänkt på tidigare, och du tvingas tänka efter vad kärnan i din forskning är – vilket sammantaget leder till ökad kvalitet på forskningen!

Förutom en finalplats vinner du även en masterclass i presentationsteknik. Där får du med dig kunskap och erfarenheter i presentationsteknik som du kommer att ha nytta av länge efter tävlingen. Det är detta moment som tidigare deltagare har värdesatt allra mest.

Gör så här:

  1. Förbered en maximalt fyra minuter lång presentation om din forskning. Presentationen ska framföras på svenska. Du får använda hjälpmedel som till exempel Powerpoint, rekvisita, kläder och filmer men tänk på att du ska kunna framföra presentationen live på en scen.
  2. Spela in presentationen med mobiltelefon eller liknande.
  3. Ladda upp filmen på YouTube och skicka länken till oss.

Läs mer och anmäl dig  senast den 1 oktober!  

Forskar Grand Prix arrangeras årligen sedan 2012 av forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova tillsammans med föreningen Vetenskap & Allmänhet.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.
Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.