Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Smartare innovationsprocesser - tidigare chef från NASA berättar

Arrangör: Vinnova Stockholm tor 18 maj 2017 kl. 14:00-16:00

Kom och lyssna på hur ditt företag kan öka innovationstakten. Jeff Davies berättar om metoden som fick hans avdelning att komma upp med fler innovationer, samtidigt som budgeten hade minskat med nästan hälften.

När Jeff Davies, tidigare avdelningschef och ansvarig för astronauternas fysiska status, fick reda på att avdelningens forskningsbudget skulle minska med 45 %, insåg han att han behövde göra något radikalt. Genom att kartlägga processer och samarbeten kunde de se hur en öppnare och mindre hierarkisk innovationsprocess skulle ge bättre resultat. Lösningen blev innovationstävlingar.

Med metoden, som kommer från Harward Bussines School, vände han upp och ner på avdelningens innovationsprocess. Arbetet tog fyra år och berörde de 1 000 experter som arbetade på avdelningen.

Nu har Jeff, bland annat med hjälp av Kathryn Keeton, skapat en intern process och IT-plattform för hela NASA, NASA@work, för att göra det enklare att sätta upp innovationstävlingar. 

Välkommen på en kväll med inspiration om innovation.

Medverkande:

  • Jeff Davis,
  • Kathryn E Keeton

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.3332176 E: 18.060984299999973 (Visa på karta)

Senast uppdaterad 27 april 2017

Statistik för sidan